Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Skolotāja no Latvijas pretendē uz miljonu dolāru un skolotāju Nobela prēmiju

Cēsu Jaunās sākumskolas skolotāja Dana Narvaiša ierindota to 50 pasaules pedagogu sarakstā, kuri pretendēs uz 2016.gada skolotāju Nobela prēmiju - Varkey fonda Globālā skolotāja balvu un prēmiju miljona ASV dolāru apmērā, portālu Diena.lv informēja Cēsu Jaunās sākumskolas pārstāve Valda Malceniece.

Varkey fonda balva tiks piešķirta otro gadu un ir vērienīgākā šāda veida atzinība pedagogiem. 50 cilvēki atlasīti no kopā aptuveni 8000 pieteikumiem no 148 valstīm. Top 50 pretendentu sarakstā ir 29 valstu pārstāvji - izceļot viņu stāstus, Varkey fonds cer iesaistīt sabiedrību debatēs par skolotāju darba nozīmi. No šiem 50 cilvēkiem balvas komisija atlasīs desmit finālistus, bet uzvarētājs tiks paziņors Globālajā izglītības un prasmju forumā 2016.gada martā.Globālā skolotāja balvas saņēmējam naudas balva tiks pārskaitīta vienādos maksājumos desmit gadu laikā. Tāpat Varkey fonds uzvarētājam nodrošinās finanšu konsultācijas. Vēl viens nosacījums balvas saņemšanai - uzvarētājam vismaz nākamos piecus gadus jāturpina strādāt par skolotāju.Tāpat uzvarētājam arī tiks piedāvāts kļūt par Varkey fonda globālo vēstnieku. Pretendente no Latvijas, Dana Narvaiša, sākotnēji plānoja nopelnīt pietiekami daudz naudas uzņēmējdarbības jomā, lai varētu to investēt izglītībā, taču nekavējās izmantot iespēju, kad Cēsu bērnu vecāki nolēma izveidot savu bezpeļņas skolu un meklēja skolas direktoru. Narvaišai bija pieredze pedagoga darbā, kuru viņa bija guvusi Latvijas skolotāju - līderu programmā Iespējamā misija. Divu gadu laikā viņas vadībā skola ir izaugusi sešas reizes lielāka. Kā portālu Diena.lv informē Malceniece, Narvaišas pieeja ļoti lielā mērā vērsta uz praktiskām apmācībām, piemēram, uzņēmējdarbības jomā. Laikā, kad Narvaiša strādāja vidusskolā, skolēni tika mudināti doties reālā uzņēmējdarbības praksē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ceturtdien Latvijā vietām snigs

Turpinoties aukstam laikam, ceturtdien Latvijā iespējams snigs, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra prognoze.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas