Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Šogad legālo narkotiku paraugu ekspertīzes policijai izmaksājušas jau 10 000 eiro

Šogad psihoaktīvo vielu paraugu ekspertīzes policijai izmaksājušas jau 10 000 eiro, otrdien valdības sēdē sacīja iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (Reformu partija). Ministrs atzina, ka viena parauga izpēte nav lēts prieks – tas maksā 40 eiro. Pērn kārtībsargi "spaisu" paraugu ekspertīzēm atvēlēja 60 000 latus (85 372 eiro).

Valdība otrdien skatīja jautājumu par psihoaktīvo vielu aprites ierobežošanu. Sēdē tika uzklausīta iesaistīto ministriju sniegtā informācija. Pēc divām nedēļām tiks sasaukta Narkotiku kontroles un narkomānijas ierobežošanas koordinācijas padome, kurā tiks izskatīti ministriju priekšlikumi psihoaktīvo vielu aprites ierobežošanai.   

Lielākā daļa jeb vairāk nekā 90% "legālo narkotiku" tirdzniecības vietu koncentrējas Rīgas reģionā, taču dažas ir arī citviet Latvijā, sēdē ziņoja Kozlovskis. Piemēram, aktīva cīņu pret "spaisu" tirgotavu norit arī Jelgavā, kur šādai bodītei pat nodrošināta diennakts policijas uzraudzība. Vielu tirgotājs gan nepamet savu rūpalu, un viņam pat tiekot piegādāta pārtika. "Tāda kā izturības spēle - kurš kuru," ironizēja ministrs.

Kozlovskis norādīja, ka patlaban cīņa ar "legālajām narkotikām" gulstas uz apkarošanas bloku un pauda cerību, ka tiks pieņemti efektīvu normatīvo aktu grozījumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas