Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Šonakt pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ

2015. gada 25. oktobrī Latvijā, tāpat kā daudzviet citur pasaulē notiks pāreja atpakaļ no vasaras laika, kad pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ,  portālu Diena.lv informēja Ekonomikas ministrijā.

Latvijā pulksteņa rādītāji jāpagriež vienu stundu atpakaļ plkst.04:00 (naktī no sestdienas uz svētdienu).

EM arī komentē jau ierasto diskusiju par pulksteņa pagriešanas atcelšanu - ''runājot par Laura Misas iniciatīvu “Visu gadu vasaras laiks, neveicot pāreju uz ziemas laiku”, jāizdala divi aspekti, kas šajā iniciatīvā ir sajaukti un maldinājuši sabiedrību. Ir jānodala diskusija par ikgadēju pāriešanu uz vasaras laiku martā un atgriešanos savā standarta laika joslā oktobrī no diskusijas par Latvijas atrašanos attiecīgajā laika joslā (UTC+2).''

Iniciatīva šībrīža redakcijā, pēcministrijas teiktā, primāri nav par pāriešanu uz vasaras laiku, jo šāda laika josla būtībā nepastāv, bet gan par laika zonas maiņu ''Un tas ir ārkārtīgi rūpīgi vērtējams priekšlikums, jo uzreiz jau varam norādīt, ka tas radīs ievērojamus sarežģījumus ne tikai transporta, telekomunikāciju un tūrisma nozares komersantiem (transporta kustību maršrutu saskaņošana, ceļojumu plānošana, utt), bet gan visai Latvijas tautsaimniecībai, jo šādā gadījumā būs jāveic ļoti plaša informatīvā kampaņa, lai starptautiskajā sabiedrībā un plašsaziņas līdzekļos mainītu informāciju par Latvijas laika joslu,'' norāda EM.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas