Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Straume par Rimšēviča atgriešanos darbā: Labāk zaudēt kauju nekā visu karu

Ir skaidrs, ka brīžiem varbūt izdevīgāk zaudēt kauju, lai beigās uzvarētu karā, intervijā LNT raidījumā 900 sekundes izteicās Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Jēkabs Straume, komentējot situāciju ar Eiropas Savienības tiesas (EST) lēmumu atcelt rīkojumu, ar kuru no amata bija atstādināts Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs.

KNAB priekšnieks ir bijis pilnībā pārliecināts, ka EST spriedums būs tieši tāds, jo procesa virzītājs izmantojis tiesības nesniegt pierādījums.

"Es uzskatu, ka tas bija nevis apzināts gājiens zaudēt, bet apzināts tādā ziņā, ka izmeklēšanas noslēpums procesa virzītājam ir jāsargā," norādīja KNAB priekšnieks.

EST otrdien paziņoja, ka ir atcēlusi lēmumu, ar kuru Rimšēvičs atstādināts no amata. Ņemot vērā EST spriedumu, Rimšēvičs varēja atsākt darbu LB un jau trešdien ieradās savā darba vietā.

EST norādīja, ka tiesvedības rakstveida daļas posmā Latvija nav sniegusi nekādus, pat ne sākotnējus pierādījumus apgalvojumiem par korupciju, kas ir bijuši apstrīdētā lēmuma pieņemšanas pamatā.

Komentējot Latvijas izvēli neiesniegt EST prasītos pierādījumus, ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers norādīja, ka sākotnēji tiesa skaidrojusi, ka Latvijas iesniegtie materiāli tiks izsniegti arī prasītāju pusei, taču lēmumu par materiālu izsniegšanu var pieņemt tikai procesa virzītājs jeb prokuratūra, tādēļ izlemts par materiālu neiesniegšanu tiesai. Kalnmeiers gan piebilda, ka vēlākā lietas iztiesāšanas posmā atklājies, ka tomēr pastāvējusi iespēja lūgt tiesu ievērot konfidencialitāti.

KNAB pērn 18. jūnijā nosūtīja prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai krimināllietas materiālus pret Rimšēviču un uzņēmēju Māri Martinsonu. Neilgi pēc tam prokuratūra šajā lietā Rimšēvičam uzrādīja apsūdzību par kukuļņemšanu, bet Martinsonam - par kukuļņemšanas atbalstīšanu. Par to var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no trim līdz 11 gadiem.

Rimšēvičs preses konferencē iepriekš apgalvoja, ka nav vainīgs un tāpēc pats neatkāpsies no Latvijas Bankas prezidenta amata. Viņam inkriminētos noziegumus Rimšēvičs uzskata par atsevišķu baņķieru interesēs veiktu nomelnošanu.

 

Top komentāri

Kaspars
K
Nav saprotams, par ko Straumem tāda bravūra, ja KNAB savā darbības vēsturē vēl nav uzvarējis nevienu kauju. Latvenergo Miķelsons tikai aizturēts pirms 10 gadiem, Magonis 2015.gadā, Truksnis/Krūmiņa 2016.gadā. Gadi iet, bet nevienā no lietām nav pilnīgi nekāda rezultāta. Straume zina, ka arī Rimševica lieta virzīsies vismaz 10 gadus, un viņš jau sen vairs nebūs saistīts ar KNAB.
solon
s
Tev, Straume, nav jākaro bet gan jānovērš korupcija. A Tu ar ko nodarbojies?! Piedalies politiskajās spēlītēs un esi Klaunameijera rokaspuisis?
Dg
D
A kas tagad apmaksās skādi, ja Rimševics pieprasīs kompensāciju par visu atstatīšanas laiku un vēl par morālo kaitējumu? Tāds neliels jautājums.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas