Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Tiesa neliek Zatleram atbildēt žurnālistam par dēla nogādāšanu uz Eiropas basketbola čempionātu

Administratīvā rajona tiesa šodien noraidīja žurnālista Lato Lapsas sūdzību, kurā apstrīdēta bijušā Valsts prezidenta, tagadējā politiķa Valda Zatlera (ZRP) faktiskā rīcība, neatbildot uz jautājumu par to, vai, būdams valsts pirmā persona, "ir atbalstījis valsts autotransporta izmantošanu, lai uz Eiropas čempionāta basketbolā spēlēm vai spēli nogādātu viņa dēlu Kārli Zatleru un viņa draugus".

Tiesa šodien noraidīja Lapsas pieteikumu par valsts prezidenta faktisko rīcību - atbildes nesniegšanu uz žurnālista 2009.gada 25.septembra iesniegumu un lūgumu uzlikt par pienākumu atbildes sniegt, informēja tiesas priekšsēdētājas palīdze Gundega Bukaņina.

Šodien pieņemto spriedumu 30 dienu laikā iespējams pārsūdzēt Augstākās tiesas Senātā.

Kā ziņots, iepriekš lietā atbildētāja pusē pieaicināta Aizsardzības ministrijas Nacionālo bruņoto spēku Militārā policija, jo prezidenta kanceleja uzskatījusi, ka tieši Militārajai policijai jāsniedz atbilde Lapsam.

Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departaments 2009.gada 14.decembrī atcēla lēmumu, ar kuru iepriekš bija atteikts tiesā izskatīt žurnālista pieteikumu par bijušā Valsts prezidenta faktisko rīcību.

Administratīvā rajona tiesa 2009.gadā Lapsas pieteikumu atteicās pieņemt izskatīšanai, jo uzskatīja, ka tas nav skatāms administratīvajā procesā.

Lapsa iepriekš norādīja, ka Zatleram šajā gadījumā tika uzdoti nevis jautājumi par to, "kādas krāsas aploksnes viņam patīk labāk, tieši cik pagrimusi ir sabiedrība viņam apkārt un tamlīdzīgi", bet gan jautājums, kas tieši attiecas uz viņu kā amatpersonu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas