Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Tirgotājiem bažas, ka bankas varētu prasīt papildu ķīlu par eiro priekšpiegādi

Tirgotāji satraukti par iespēju, ka bankas varētu prasīt papildu ķīlu par eiro priekšpiegādi, šodien konferencē par eiro ieviešanu informēja Latvijas Tirgotāju asociācijas prezidents Henriks Danusēvičs.

"Ja tiks prasīta papildu ķīla, tā būs problēma," vērtēja Danusēvičs. Viņš pauda šaubas, vai bankas un inkasatori spēs nodrošināt eiro piegādes laikus.

Danusēvičs arī pastāstīja, ka paralēlās latu un eiro apgrozības periodā vidēji vienā veikalā ienāks trīs tonnas monētu jeb vidēji 200 kilogrami monētu katru dienu.

Inkasācijas nebūs tik bieži, tāpēc tirgotājiem ir jāsaprot, vai ir grīdas segums šāda smaguma izvietošanai, teica Danusēvičs.

Viņš informēja, ka veikalos tiks izvietotas ziedojumu kastītes, kur klienti varēs ziedot sīknaudu, "lai tā neturpina griezties tālāk".

Danusēvičs kritizēja ieceri sākt veikalu kasieru apmācību jau jūnijā. Viņa ieskatā, tas ir bezjēdzīgi, jo no tiem, kas jūnijā tiks apmācīti, 30-40% pārejas no latiem uz eiro laikā jau vairs nestrādās veikalā. Apmācība jāveic novembrī, decembrī un pēc tam vēlreiz īsi pirms dubultās latu un eiro apgrozības perioda, domā Tirgotāju asociācijas vadītājs.

Kā ziņots, latu un eiro dubultās apgrozības periods noritēs divas nedēļas pēc eiro ieviešanas datuma - 2014.gada pirmās divas nedēļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas