Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Tuvojoties ziemas sezonai, namu apsaimniekotājus aicina savlaicīgi pārbaudīt ūdensvadu stāvokli

SIA Rīgas ūdens aicina namu apsaimniekotājus savlaicīgi apsekot namu iekšējos ūdensvada pievadus un nodrošināties pret to aizsalšanu aukstos laika apstākļos, aģentūrai LETA norāda uzņēmuma pārstāvji.

Gaisa temperatūrai noslīdot zem mīnus desmit līdz 15 grādiem, ik gadu nākas saskarties neskaitāmām sūdzībām par ūdens padeves traucējumiem, kuru iemesls ir aizsaluši nama iekšējie ūdensvada pievadi, kas parasti atrodas ēku pagrabstāvos, norāda uzņēmumā.

Ja arī iedzīvotāji konstatē ūdensvadu aizsalšanu, par to ir jāziņo nama apsaimniekotājam. Rīgas ūdens nevar atsaukties lūgumiem atkausēt aizsalušos ūdensvadu posmus, jo uzņēmums neapkalpo namīpašumu iekšējos tīklus. Šādus pakalpojumus sniedz komercfirmas, kas specializējas komunikāciju apkalpošanā, atgādina uzņēmumā.

Rīgas ūdens norāda, ka bieži vien, lai ekonomētu līdzekļus, ēku apsaimniekotāji saviem spēkiem cenšas risināt radušos problēmu un mēģina atkausēt aizsalušos ūdensvadus, dažkārt pat ar atklātu uguns liesmu. Šāda rīcība savukārt var nodarīt kaitējumu īpašumam un rada ugunsgrēku izcelšanās draudus, tāpēc izsaukt atbilstošos speciālistus būtu visdrošāk.

Uzņēmums aicina apsekot namu pagrabos esošo komunikāciju stāvokli un, ja nepieciešams, veikt siltumizolācijas darbus, aizvērt vai salabot novārtā atstātos pagrabu vēdlodziņus, durvis vai komunikāciju lūkas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas