Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Uz dienesta pārbaudes laiku atstādina vairākus NMPD darbiniekus (papildināts 19:48)

Atklājoties iespējamiem pārkāpumiem publisko pakalpojumu sniegšanā, uz dienesta pārbaudes laiku no amata atstādināti vairāki Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbinieki, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija.

NMPD Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Ilze Bukša aģentūrai LETA apstiprināja, ka uz dienesta pārbaudes laiku no amata ir atstādināts NMPD Zemgales reģionālās nodaļas vadītājs Roberts Fūrmanis. Plānots, ka dienesta pārbaude varētu notikt aptuveni mēnesi. Tā sākta saistībā ar informāciju par iespējamām darbībām, organizējot NMPD publisko pakalpojumu sniegšanu, skaidroja Bukša.

Tikmēr pats Fūrmanis neesot informēts par iemesliem, kādēļ dienesta vadība pieņēmusi šādu lēmumu. "Iemesli man nav paskaidroti. Tas esot saistīts ar svētdienas De facto sižetu. Esmu redzējis sižetu, taču tajā par sevi neko neredzēju. Jā, no darba NMPD brīvajā laikā es strādāju Veselības centrā 4 par anestezeologu-reanimatologu, esmu saņēmis atļauju no dienesta vadības apvienot darbus. Taču varu apliecināt - kā valsts amatpersona neesmu radījis kaitējumu valstij," aģentūrai LETA teica Fūrmanis.

Fūrmanis ir pārliecināts, ka NMPD Zemgales reģionālajā centrā strādā vieni no labākajiem mediķiem valstī, kas ir panākts ar uzcītīgu darbu. "Esam ieguldījuši daudz pūļu, lai uzlabotu darba kvalitāti. Tas ir darīts arī pēc paša iniciatīvas, dažkārt pat nesaņemot par to pateicību no vadības," savu līdzšinējo darbu vērtē Fūrmanis.

Viņš stāsta, ka 11.maijā Rīgā viņam būs jāsniedz paskaidrojumi saistībā ar pārkāpumiem, bet 14.maijā bija plānota viņa dežūra NMPD brigādes sastāvā Jelgavā, taču tagad ārsts nezina, vai brigāde tiks komplektēta, jo viņam uz laiku līdz trim mēnešiem noteikts aizliegums atrasties darba vietā.

Pašlaik Fūrmani aizvieto viņa vietnieks medicīnas un operatīvajos jautājumos Kristiāns Galanders.

Informācija valsts ieņēmumu dienestā par amatpersonu deklarācijām liecina, ka Fūrmanis šajā amatā stājās 2012.gada aprīlī. 

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka uz pārbaudes laiku ir atstādināti vēl divi NMPD darbinieki, to vidū arī NMPD Maksas pakalpojumu daļas vadītājas pienākumu izpildītāja Iluta Hmeļnicka. Pati Hmeļnicka arī esot iesniegusi atlūgumu.

LTV raidījums De facto svētdien ziņoja, ka vadoša NMPD darbiniece - Hmeļnicka - kādam klientam, kurš bija lūdzis valstij piederošā dienesta palīdzību, piedāvājusi pakalpojumus privātā konkurenta - "Veselības centra 4" - vārdā.

Raidījumā Zemgales reģionālās nodaļas vadītāja Fūrmaņa vārds neizskanēja.


(ziņa papildināta no 8.rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas