Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vairāk nekā 100 mediķi nodrošinās neatliekamo medicīnisko palīdzību Aglonas svētku apmeklētājiem

No 11. līdz 15.augustam vairāk nekā 100 Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi un pirmās palīdzības sniedzēji nodrošinās medicīnisko palīdzību Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētku apmeklētājiem Aglonā, informē NMPD pārstāve Inga Vītola.

Medicīnisko palīdzību sniegs neatliekamās medicīnas ārsti, ārsta palīgi, ārsti-reanimatologi, kā arī Latvijas Sarkanā Krusta pirmās palīdzības sniedzēji.

Mediķu posteņi tiks izvietoti visā Aglonas bazilikas teritorijā. Medicīnisko palīdzību varēs saņemt, vēršoties pie pirmās palīdzības sniedzējiem, ātrās palīdzības mašīnās vai medicīniskajās teltīs.

NMPD mediķi aicina svētku apmeklētājus ievērot piesardzības pasākumus savai veselībai un drošībai - nodrošināties un regulāri lietot dzeramo ūdeni, kā arī izvēlēties laikapstākļiem piemērotu apģērbu.

Lai nepārkarstu, mediķi iesaka izvairīties no ilgstošas uzturēšanās tiešos saules staros un izmantot galvassegu.

Mediķi iesaka uzmanīties no indīgo kukaiņu dzēlieniem - lapsenēm, bitēm. Vēlams jau iepriekš parūpēties par medikamentiem, kas var mazināt alerģisku reakciju pēc insektu dzēlieniem. Tāpat svētceļnieki aicināti uzmanīties no ērcēm un izmantot līdzekļus insektu atbaidīšanai. Uz gaišas krāsas apģērba ērces ir vieglāk pamanīt un savlaicīgi notraukt.

Mediķi arī aicina izvairīties no pārpūles un atvēlēt laiku atpūtai un miegam.

Tiem, kas slimo ar hroniskām slimībām, ieteicams ņemt līdzi izrakstītos medikamentus pietiekamā daudzumā un lietot tos, kā noteicis ārsts. Svētceļojuma laikā der nodrošināties ar plāksteriem un pārsējiem ādas noberzumu un nobrāzumu apkopšanai.

Ja saslimšanai tās saasinājuma periodā raksturīgi samaņas traucējumi, iedzīvotāji lūgti somā vai kabatā paņemt līdzi zīmīti, kurā norādīts vārds, uzvārds un saslimšana, ar kuru slimo, piemēram, "slimoju ar cukura diabētu". Mobilajā telefonā slimnieki aicināti ierakstīt radinieku telefona numurus, kurus mediķi spētu identificēt un sazvanīt piederīgos, ja tas nepieciešams, piemēram, "māsa", "dēls", "tēvs" un tamlīdzīgi.

Svētku dalībnieki aicināti arī uzlādēt savus mobilos telefonus.

Kā liecina NMPD informācija, iepriekšējos gados Aglonas svētku laikā cilvēki visbiežāk pēc palīdzības vērsušies ar sirds-asinsvadu slimību paasinājumiem, locītavu sastiepumiem, ādas noberzumiem, fizisku spēku izsīkumu, galvassāpēm, gremošanas trakta darbības traucējumiem, kā arī ar alerģisku reakciju pēc insektu dzēlieniem.

Ja līdz mediķiem nevar nokļūt vai slimnieks atrodas ārpus svētku norises vietas, akūtu, pēkšņu saslimšanu vai traumu gadījumos neatliekamo medicīnisko palīdzību var izsaukt, zvanot pa tālruni 113.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas