Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Vairāk nekā divi tūkstoši cilvēku gaida iespēju atgriezties Latvijā

Pašlaik Ārlietu ministrijas redzeslokā ir 2464 cilvēki, kuri vēlas atgriezties Latvijā, no tiem 331 ir nepieciešama steidzama repatriācija, liecina Ārlietu ministrijas apkopotie dati uz 28.aprīli.

Kā sociālajos tīklos pavēstījis ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), situācija nemitīgi mainās - marta beigās bija 4300 valstspiederīgo, kas vēlējās atgriezties Latvijā, no tiem 259 bija nepieciešama steidzama repatriācija.

Līdz šim ar avioreisiem, prāmjiem un pa sauszemi Latvijā kopumā atgriezušies 5000 cilvēki. 

Ministrs norādījis, ka atgriezusies lielākā daļa no tiem, kas atradās ārpus Eiropas. Tā, piemēram, Āzijā, Āfrikā un Austrālijā uz 20.martu bija 1077 šādu valstspiederīgo, bet tagad 442, no tiem 75 ir nepieciešama steidzama repatriācija.

Līdz 7.maijam Latvijas nacionālā lidsabiedrība airBaltic, pēc Ārlietu ministrijas lūguma, būs veikusi 33 repatriācijas lidojumus no desmit valstīm.

"Mēs turpinām strādāt, lai palīdzētu tiem, kam nepieciešams atgriezties mājās, diemžēl ne vienmēr tas ir atkarīgs tikai no mums, bet arī no traucējumiem starptautiskajā satiksmē, kā arī vietējiem ierobežojumiem," uzsvēris ministrs.

Kā iepriekš atzina Rinkēvičs, Covid-19 krīze atklājusi, ka daudzi Latvijas iedzīvotāji ārvalstīs ir nodarbināti nelegāli un pašlaik nav sociāli aizsargāti. Viņš klāstīja, ka ēnu ekonomikas problēmas krīze atklājusi ne tikai Latvijā.

Ministrs 23.aprīlī stāstīja, ka interese no repatriantiem joprojām ir liela. Turklāt ministrs pieļāva, ka repatriantu skaits varētu būt vēl lielāks, jo daudzi nogaida, kāds būs Ministru kabineta lēmums pēc 12.maija, kas pašlaik ir noteikts kā ārkārtējās situācijas beigu termiņš. Līdzīgi esot bijis aprīlī, kad daļa iedzīvotāju gaidījusi, ka pēc 14.aprīļa, kas bija pirmais ārkārtējās situācijas termiņš, atsāksies lidojumi un būs iespējas ceļot.

Rinkēvičs uzsvēra, ka valsts nesedz izdevumus, kas saistīti ar repatriāciju, taču nodrošina iespēju iegādāties biļetes par saprātīgu cenu. Viņš arī apliecināja, ka repatriācijas reisi turpināsies.

Ministrija, organizējot repatriācijas reisus, priekšroku atgriezties Latvijā dod tiem, kam radušās sociālās problēmas.

Top komentāri

ļuļa
ļ
nekā personīga, bet kurš ir vainīgs, ka šie cilvēki strādāja nelegāli? kādā sakarā latvijas valstij būtu tagad par viņiem jārūpējas? pirmkārt savu nelegālo naudu viņi ir tērējuši citās valstīs, sildot ekonomiku tur. latvijai no viņiem nebija nekāda labuma. otrkārt, viņi grāva to valstu darba tirgu, kur strādāja nelegāli, dempingojot tur darbaspēka izmaksas. ja jau jutās tik gudri, ka var apjāt divas valstis, tad lai taču tagad paši tiek galā ar savām problēmām. nerunājot par to, ka atkal jau pievedīs to zarazu klāt.
>:-)
&
MAZ ☣☣☣??? Atvedīs vēl :(
ļuļa
ļ
un vēl. ja jau šie cilvēki strādāja nelegāli, tad pieņemot, ka labākajā gadījumā viņiem ir kādi nelieli uzkrājumi, viņi varētu kādu laiku te izdzīvot. kas ar viņiem notiks tālāk? viņiem bezdarbnieka pabalstu, dīkstāves pabalstu vai ko maksās? tas nebūtu godīgi, jo viņi te nav strādājuši un nodokļus maksājuši, līdz ar ko viņiem nekas nepienākas. un ja viņiem nebūs pilnīgi nekādas iztikas, kas notiks tālāk? kurš no šitajiem dižajiem atvedējiem garantēs, ka šie cilvēki nesāks zagt vai ko tādu darīt, jo tas, ka te tuvākajā laikā varēs normāli strādāt, ir stipri apšaubāms.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas