Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Valdība piešķir 6000 latu pabalstu novembrī dzimušo trīnīšu ģimenei

Valdība otrdien vienojās par 6000 latu pabalsta piešķiršanu Rīgā dzimušo trīnīšu ģimenei, portālu Diena.lv informēja Labklājības ministrijas pārstāve Marika Kupče.

Pabalsts piešķirts no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem.

Jau ziņots, ka 18.novembrī Rīgas Dzemdību namā dzimušie trīnīši – divi puisīši un meitenīte – ir piektie šogad dzimušie trīnīši Latvijā.

Pirmie trīnīši šogad piedzimuši 15.septembrī Rīgas Dzemdību namā. Otrie trīnīši šogad piedzimuši 27.septembrī Jēkabpils reģionālajā slimnīcā. Trešie un ceturtie trīnīši šogad piedzimuši 4.oktobrī un 16.oktobrī Rīgā, Paula Stradiņa Klīniskajā Universitātes slimnīcā.

Ģimenēm, kurās piedzimuši trīnīši, tiek sniegts vienreizējs materiālais atbalsts, izmaksājot valsts sociālo pabalstu. Vienreizējs pabalsts ģimenēm, kurās piedzimst trīnīši, tiek izmaksāts jau vairāk nekā 10 gadus un pa šiem gadiem pabalsta apmērs ir audzis.

2004. un 2005. gadā pabalsta apmērs bija 3 000 latu, 2006. gadā to paaugstināja līdz 5 000 latiem, bet kopš 2008.gada pabalsts ir 6000 lati.

Pēdējos gados visvairāk trīnīšu pasaulē nācis 2005. gadā, kad trīnīši piedzima četrās ģimenēs 2006. gadā Latvijā trīnīši piedzima divās ģimenēs, 2007. gadā vienā ģimenē, bet 2008.gadā - trijās ģimenēs, 2009.gadā-  vienā ģimenē, savukārt 2010.gadā trīnīši piedzima vienā ģimenē.

Pašlaik Latvijā ir apmēram 25 545 ģimenes ar trīs bērniem. Kopš gada sākuma ģimeņu ar trīs bērniem skaits ir pieaudzis par 453 ģimenēm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas