Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Valsts prezidents ar ārlietu un satiksmes ministru pārrunājis gaidāmo vizīti Turkmenistānā

Lai pārrunātu nākamajā nedēļā gaidāmo Valsts prezidenta oficiālo vizīti Turkmenistānā, kā arī nozaru aktualitātes, trešdien, 8.maijā, Valsts prezidents Andris Bērziņš tikās ar ārlietu ministru Edgaru Rinkēviču un satiksmes ministru Anriju Matīsu, portālu Diena.lv informēja Latvijas Valsts prezidenta kancelejā.

Kā viens no abām valstīm nozīmīgākajiem sadarbības virzieniem vizītes laikā tiks akcentēta sadarbība transporta un loģistikas jomā. Latvija ir ieinteresēta turpināt un izvērst pieredzes apmaiņu par savu ostu attīstību un Latvijas transporta un loģistikas multimodalitāti kopumā, kā arī gatava sniegt ekspertīzi Turkmenbaši ostas attīstības kontekstā. Šie jautājumi tika izskatīti arī aizvadītā gada nogalē notikušajā Turkmenistānas prezidenta vizītē Latvijā.

Tāpat sarunā ar abiem ministriem Valsts prezidents uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta veicināt transporta koridoru un kravu pārvadājumu attīstību starp Turkmenistānu un Latviju, kā arī attīstīt abu valstu tranzīta potenciālu. Šai kontekstā, kā arī gaidāmās Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā aktualitāšu lokā, kas saistīsies ar Austrumu partnerības un Centrālāzijas valstu sadarbības veicināšanu ar ES, Valsts prezidents atzinīgi novērtēja jau šī gada jūnijā Rīgā plānoto starptautisko konferenci par Ziemeļu distribūcijas tīkla komerciālās attīstības iespējām arī pēc 2014.gada. Satiksmes ministrs piebilda, ka Latvija partnervalstis aicina un arī turpmāk aicinās izmantot Austrumu - Rietumu un Ziemeļu - Dienvidu tranzīta koridorus un loģistikas iespējas Latvijā gan Turkmenistānas preču eksportam uz Eiropas valstīm, gan importam no Eiropas.

Savukārt ārlietu ministrs atzina, ka Latvija arī turpmāk ir ieinteresēta paplašināt regulāru politisko dialogu ar Turkmenistānu, kā arī paplašināt sadarbību ne tikai dialoga veicināšanā ar ES, bet arī izglītības un kultūras jomā, it sevišķi Rīgas kā 2014.gada Eiropas kultūras galvaspilsētas pasākumu ietvaros. Vienlaikus Latvija atbalsta Turkmenistānas centienus pievienoties Pasaules Tirdzniecības organizācijai.

14. un 15.maijā Valsts prezidents Andris Bērziņš oficiālā vizītē apmeklēs Turkmenistānas Republiku, kur tiksies ar Turkmenistānas prezidentu un vicepremjeriem, lai pārrunātu iespējas abu valstu sadarbības paplašināšanai gan politiskajās attiecībās, gan ekonomiskās sadarbības jomā, kā arī apmeklēs Turkmenbaši pilsētu, lai iepazītos ar konkrētas sadarbības iespējām starp abām valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas