Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

VDD: Pastāv risks, ka 16.martā atsevišķi prokremliski noskaņotie var īstenot demonstratīvas vai prettiesiskas aktivitātes

Valsts drošības dienesta (VDD) vērtējumā, tāpat kā iepriekšējos gados, pastāv risks, ka 16.martā plānoto pasākumu laikā atsevišķas prokremliski noskaņotas personas var īstenot dažādas demonstratīvas, izaicinošas vai prettiesiskas aktivitātes, aģentūrai LETA atzina VDD.

Tuvojoties 16.martam, VDD sadarbībā ar Valsts policiju, līdzīgi kā citus gadus, strādā pastiprinātā režīmā, lai savlaicīgi identificētu un novērstu iespējamas provokācijas. Arī 16.martā dienesti pastiprināti uzraudzīs situāciju gan pasākumu norises vietās, gan informatīvajā telpā.

VDD aicina iedzīvotājus, 16.martā saskaroties ar provokatīvām aktivitātēm, izvairīties no reaģēšanas uz tām un informēt par šīm darbībām atbildīgos dienestus. Iedzīvotāji, kuru rīcībā ir informācija par 16.martā plānotām prettiesiskām darbībām, tiek aicināti sniegt šo informāciju VDD, zvanot uz tālruni 6 7 208 964 vai rakstot uz e-pastu [email protected] jebkurā diennakts laikā.

Savukārt, kļūstot par liecinieku šādām aktivitātēm 16.martā, iedzīvotāji ir aicināti nekavējoties par to informēt Valsts policiju, zvanot uz tālruni 112.

VDD atgādina, ka par tādām publiskām aktivitātēm kā genocīda, noziegumu pret cilvēci, noziegumu pret mieru un kara noziegumu publiska attaisnošana un slavināšana, aicinājums uz genocīdu, aicinājums uz agresīvu karu, darbība, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu un aicinājums vērsties pret Latvijas valstisko neatkarību, suverenitāti vai teritoriālo vienotību Latvijā ir paredzēta kriminālatbildība.

Jau ziņots, ka Rīgas pašvaldība ir saņēmusi pieteikumu ziedu nolikšanai pie Brīvības pieminekļa 16.martā, kad daļa sabiedrības piemin 2.pasaules karā kritušos leģionārus.

Pieteikumu iesniegusi biedrības "Daugavas vanagi Latvijā" Limbažu nodaļa, kas vēlas rīkot gājienu no Rīgas Sv.Jāņa baznīcas līdz Brīvības piemineklim, kur plānota ziedu nolikšana. Šādi pasākumi tiek rīkoti katru gadu.

Iecerēts, ka pasākumā piedalīsies 100 cilvēki.

Citi pieteikumi pasākumu rīkošanai 16.martā nav saņemti, lai gan iepriekšējos gados šajā dienā pasākumus centušies sarīkot arī aktīvisti, kas sevi dēvē par "antifašistiem".

16.marts jeb Leģionāru piemiņas diena ir neoficiāla piemiņas diena, kad latviešu leģiona veterāni un citi cilvēki piemin valsts iedzīvotājus, kuri cīnījās Vācijas bruņotajos spēkos latviešu leģiona sastāvā. Daļa cilvēku uzskata, ka šie cilvēki cerējuši cīnīties par neatkarīgu Latviju, citi - ka viņi bijuši fašistu līdzskrējēji, bet vēl citi - ka kara laika apstākļu upuri, kuri pret savu gribu nonākuši frontē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas