Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Vējonis Jūrmalā sarunā ar premjeru uzsver valsts austrumu robežas sakārtošanu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien sarunā ar premjerministru Māri Kučinski (ZZS) aicinājis turpināt valsts drošības stiprināšanu un sakārtot austrumu robežu, informē Valsts prezidenta kanceleja.

"Strādājot pie turpmākiem migrācijas krīzes risinājumiem un sniedzot solidāru ieguldījumu Eiropas Savienības drošībā, mēs nedrīkstam aizmirst par pienākumu sakārtot savas valsts robežu. Latvijas austrumu robežas nostiprināšana ir Latvijas un visas Eiropas Savienības drošības jautājums,” sacīja Vējonis. 

Amatpersonas pārrunāja Latvijas pozīciju migrācijas jautājumos, ko paredzēts apspriest 17. un 18.marta Eiropadomē. Laikā, kad notiek Eiropas Savienības dienvidu robežas nostiprināšana, Valsts prezidents aicina pielikt visas pūles Latvijas austrumu robežas sakārtošanai. 

"Jāstrādā, lai mūsu valsts robeža nevarētu kļūt par jaunu bēgļu ceļu uz Eiropu," uzsvēra Vējonis. 

Valsts prezidents atgādināja, ka jau iepriekš akcentējis nepieciešamību stabilizēt krīzes skartos reģionus, lai bēgļi varētu atgriezties dzimtenē. Migrācijas krīzes risināšanai nepieciešami kompleksi risinājumi gan attiecībā uz Eiropas Savienības iekšējo drošību, informācijas apmaiņu un drošības struktūru sadarbību, gan arī Eiropas Savienības ieguldījumu krīzes skarto reģionu stiprināšanā. 

Pārrunājot drošības situāciju reģionā, amatpersonas apsprieda Latvijas gatavošanos jūlijā gaidāmajam NATO samitam Varšavā. To nesenā telefonsarunā Raimonds Vējonis pārrunāja arī ar samita rīkotājvalsts, Polijas, prezidentu Andžeju Dudu, secinot, ka abu Valstu prezidentu redzējums par samitā panākamajiem rezultātiem sakrīt. 

"Dalība NATO kolektīvās aizsardzības sistēmā, efektīva un pārliecinoša atturēšanas politika nodrošina Latvijas drošību. Tāpēc Varšavas samitā jālemj par ilgstošu un vērā ņemamu sabiedroto klātbūtni Baltijas valstīs un efektīvākas vadības sistēmas izveidi, kas spēj nekavējoties atbildēt uz jebkuru mūsu valsts neatkarības un drošības apdraudējumu," uzsvēra Valsts prezidents. 

Vējonis izteica gandarījumu par veiktajiem pasākumiem valsts drošības stiprināšanā, īpaši atzīmējot lēmumus par papildu finansējumu aizsardzībai. Valsts prezidents arī aicināja valdību būt konsekventai attiecībā uz ieguldījumiem valsts drošībā: līdzekļi, kurus mēs ieguldām drošībā, ir ieguldījums jebkurā nozarē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas