Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Vējonis vizītē Krāslavā sola risināt Latgales problēmas un uzspēlē basketbolu

Valsts prezidents Raimonds Vējonis sestdien devās pirmajā reģionālajā vizītē uz Krāslavu, kur uzklausīja domes priekšsēdētāja Gunāra Upenieka izklāstu par novada aktualitātēm, piedalījās strītbola spēlē un veica citas aktivitātes, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Sākot vizīti, Valsts prezidents Krāslavas pirmās velo tūres Lielās Balvas pasākumā, uzsvēra, ka ir būtiski pēc iespējas plašāk izmantot novadā esošās tūrisma pakalpojumu iespējas. Sveicot dalībniekus, Vējonis sacīja, ka Krāslavā sākas ne tikai Latvija, bet arī Eiropas Savienība, aicinot strādāt pie šī apstākļa radīto iespēju izmantošanas, tai skaitā veicinot ekonomisko attīstību. Viņš uzsvēra savu prieku katrā viesošanās reizē Krāslavā redzēt izaugsmi, kopš Latvija gatavojās iestāties Eiropas Savienībā, atzīmējot dažādo novadā vēsturiski mitušo minoritāšu pienesumu šim procesam. 

Sarunā ar Krāslavas novada domes deputātiem Valsts prezidents uzklausīja domes priekšsēdētāja Gunāra Upenieka izklāstu par novada aktualitātēm, kā arī nākotnes iecerēm novada attīstībai. Domes priekšsēdētājs norādīja, ka Krāslavas pilsētā un novada pārējā teritorijā iedzīvotāju skaits ir līdzīgs, kas palīdz līdzsvarot novada attīstības virzienus. Viņš norādīja uz novada ekonomikas jomas nozīmīgajiem uzņēmumiem gan šūšanas, gan pārtikas ražošanas, gan mežsaimniecības un kokapstrādes jomās. Vējonis uzsvēra, ka valsts viens no uzdevumiem pašlaik ir veicināt uzņēmējdarbībai labvēlīgas vides veidošanos, īpaši reģionālā aspektā – ir jānodrošina gan nodokļu politikas stabilitāte, gan tas, lai nodokļu sistēma veicinātu pašvaldību ieinteresētību izaugsmē. Viņš uzsvēra, ka jāstrādā, lai pašvaldību darbs nebūtu balstīts līdzekļu pārdalē, bet jāveicina to spēju radīt izaugsmi.

"Es esmu pārliecināts, ka pie problēmu risināšanas mums jāstrādā tūlīt, virzoties kaut maziem solīšiem, bet to nedrīkst atlikt," uzsvēra Valsts prezidents. 

Upenieks izcēla robežas nozīmi novada dzīvē. Arī Valsts prezidents atzīmēja drošas robežas attīstīšanu, izsakot cerību, ka iesāktais darbs robežas demarkācijā jau nākamgad tiks pabeigts, un dabā skaidri būs redzama un pārraugāma robeža. Viņš arī atzīmēja pārrobežu sadarbības programmu nozīmi, gan veicinot savstarpējos kontaktus starp cilvēkiem, gan stiprinot vietējo uzņēmējdarbību, gan arī veicinot vietējo kultūras tradīciju saglabāšanu. 

Pašvaldības vadītājs izcēla pašvaldības ieguldījumus izglītības jomā, norādot, ka arī valsts līmenī nepieciešams domāt par iespējām vairāk lemšanas tiesību nodot pašvaldību rokās. Viņš atzīmēja, ka Krāslavai diemžēl joprojām vairāk ir jādomā nevis par savu iedzīvotāju atgriešanu novadā, bet gan par to, lai neaizbrauktu vēl citi. Valsts prezidents uzsvēra, ka savā darbā centīsies veicināt to, lai valstī kopumā tiktu palīdzēts pašvaldībām. 

Vizītē Krāslavā Valsts prezidents piedalījās arī basketbola spēlē Ghetto Games ietvaros.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas