Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Vēl pieejami vairāki tūkstoši NVA mūžizglītības kuponu nodarbinātajiem

Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA) jau saņēmusi ap 3600 strādājošo pieteikumu dalībai mūžizglītības pasākumos, tomēr iedzīvotāju atsaucība kļūst arvien mazāka un joprojām pieejami vairāk nekā 2400 apmācību kuponi, liecina NVA apkopotā informācija.

11.jūnijā tika sākta elektroniskā pieteikšanās mūžizglītības pasākumiem. Nedēļas laikā dalībai kādā no NVA piedāvātajām profesionālās pilnveides un neformālās izglītības programmām pamatsastāvā reģistrējās ap 3000 pretendentu, aizpildot teju visas elektroniskās pieteikšanās laikā pieejamās vietas.

Savukārt nedēļu vēlāk, 18.jūnijā, sākās pieteikumu pieņemšana klātienē NVA filiālēs. Tās laikā NVA piedāvā 2726 kuponus dalībai mūžizglītības pasākumos, no kuriem šobrīd ir rezervēti vien nedaudz vairāk kā 500. Kuponi vēl ir pieejami visās NVA filiālēs. Kā ziņots, kopumā NVA izsniegs 6000 apmācību kuponu ar maksimālo vērtību 250 lati.

Šogad piedalīties mūžizglītības pasākumiem var pieteikties nodarbinātas vai pašnodarbinātas personas, kuras vecākas par 45 gadiem, kā arī personas vecumā no 25 līdz 44 gadiem, kuras atbilst vismaz vienam no šiem kritērijiem - personai ir noteikta invaliditāte, personai ir divi bērni vai vairāk vecumā līdz 18 gadiem vai persona ir atzīta par trūcīgu.

Apmācības tiek īstenotas Eiropas Sociālā fonda projektā "Mūžizglītības pasākumi nodarbinātām personām". Tas Latvijā tiek īstenots jau kopš 2010.gada jūlija, lai mazinātu bezdarba risku nodarbinātām personām un nodrošinātu iespēju papildināt un pilnveidot darbam nepieciešamās zināšanas un prasmes. Kopš projekta sākuma mūžizglītībā iesaistījušies 18 538 nodarbinātie.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Politiķi aizvien nevar iziet no savas orbītas

Par valsts uzdevumiem ekonomikas sekmēšanā un joprojām milzīgo birokrātijas slogu Guntars Gūte sarunājas ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras prezidentu Aigaru Rostovski.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas