Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Vīrietim piespriež 200 stundu piespiedu darbu un naudas sodu par elektrozveju

Otrdien Dobeles rajona tiesa izskatīja lietu par 2011.gada 11.jūlijā nelikumīgo zivju zveju. Maluzvejnieks par patvaļīgu zivju iegūšanu, izmantojat elektrostrāvu, tika sodīts ar piespiedu darbu uz 200 stundām un laivas konfiskāciju. Viņam tiks piedzīti zivju resursiem nodarītie zaudējumi 723 latu apmērā, portālu Diena.lv informēja Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes direktora vietnieks Nikolajs Liskins.

Saskaņa ar Krimināllikuma 7.pantu, maluzvejnieks ir izdarījis tīšu mazāk smagu noziegumu, apdraudējis zivju resursiem un radījis reālu kaitējumu dabai. Tiesas sēdē apsūdzētājs savu vainu atzina pilnībā un par izdarīto nožēlo.

Kā vēstīts, Valsts vides dienesta (VVD) Jūras un iekšējo ūdens pārvaldes Iekšējo ūdeņu kontroles daļas Jelgavas sektora inspektori pērn 11.jūlijā Dobeles novadā Bērzes pagastā pie Berzes upes aizturējuši personu, kas nodarbojas ar zivju zveju izmantojat elektrozvejas impulsa aparātu, tādejādi nelikumīgi iegūstot zivis. Maluzvejnieka lomā bijā 1 līdaka, 15 sapali, 3 asari un 40 raudas.

Pavisam pagājušajā gadā Jūras un iekšējo ūdeņu pārvaldes inspektori Latvijas iekšējos ūdeņos atklājuši 1108 zvejas un makšķerēšanas noteikumu pārkāpumus. Piemēroti naudas sodi par nelikumīgo zivju ieguvi 457 000 latu apmērā, bet aprēķināto zaudējumu atlīdzība par nelikumīgi iegūtām zivīm bija 140 000 latu. Astoņos gadījumos lietas par zvejas un makšķerēšanas pārkāpumiem tika nodotas prokuratūrā krimināllietu ierisināšanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas