Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

VM mēneša laikā veiks pārbaudes visās esošajās kapitālsabiedrībās

Ņemot vērā Piejūras slimnīcā atklātos valdes locekles Evijas Siliņas amata pilnvaru pārkāpumus, Veselības ministrija (VM) mēneša laikā veiks pārbaudes visās esošajās kapitālsabiedrībās, kurās VM ir valsts kapitāla daļu turētāja, aģentūrai LETA pavēstīja ministrijas pārstāve Anna Strapcāne.

Pārbaužu mērķis būs noteikt vai līdzīgi gadījumi nav konstatējami citās ārpus Rīgas esošajās kapitālsabiedrības, iepriekš vēstīja veselības ministre Ilze Viņķele (AP).

Savukārt VM pārstāve Anna Strapcāne stāstīja, ka sakarā ar ministrijas plānoto Piejūras slimnīcas reorganizāciju, vēl tiks vērtēts, vai ir lietderīgi rīkot konkursu uz vakanto valdes locekļa amatu.

Jau ziņots, ka no amata atsauktā valsts SIA Piejūras slimnīca valdes locekle Evija Siliņa aģentūrai LETA atzina, ka no juridiskā aspekta ir pārkāpusi Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu un likumu "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā".  

Vienlaikus viņa uzsvēra, ka slimnīcā ārstē arī pacientus, lai nodrošinātu psihiatriskās palīdzības sniegšanu un slimnīcas darbības nepārtrauktību, ņemot vērā, ka viņa slimnīcā ir vienīgā bērnu psihiatre.

Ārste stāstīja, ka nepilnas slodzes darbam viņa bija saņēmusi arī rakstisku saskaņojumu no VM, bet tajā nebija atsauces uz Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma pantu.

"No šī aspekta es nejūtos noziegusies, jo par darbu ir jāsaņem atalgojums. Savu darbu esmu godprātīgi darījusi un varu to apliecināt gan ar dokumentiem, gan arī sarunās ar pacientiem. Turpināšu kā galvenā ārste vadīt klīniku un ārstēšu pacientus," pauda Siliņa.

Lēmums par Siliņas atsaukšanu no valdes locekles amata pieņemts otrdien ministrijā notikušajā kapitāldaļu turētāja ārkārtas sanāksmē, aģentūru LETA iepriekš informēja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Piejūras slimnīcā īstenotās pārbaudes laikā tika atklāts, ka valdes locekle Siliņa ir pārkāpusi amata pilnvaras, nosakot sev papildu atalgojumu ārpus vienotās atlīdzības sistēmas apmēra. Pārbaudē tika konstatēts, ka slimnīcas valdes sēdēs ir apstiprināts amatu apmaksas saraksts un šajā sarakstā ir iekļauti arī amati, kurus pilda un par kuriem atlīdzību saņem valdes locekle Siliņa - bērnu psihiatrs un psihiatrs dežūrārsts. Tādējādi Siliņa ir pieņēmusi lēmumus par sev nosakāmo atlīdzību, norādīja Šneiders.

Viņš uzsvēra, ka slimnīcas valdes loceklim nav tiesību saņemt atlīdzību par cita amata pienākumu izpildi kapitālsabiedrībā ārpus vienotās atlīdzības sistēmas apmērā noteiktā, tādēļ nolemts atsaukt Siliņu no slimnīcas valdes locekles amata. 

Siliņa Piejūras slimnīcas valdē tika iecelta 2016.gada 6.oktobrī un viņas pilnvaras beigtos 2022.gada 20.augustā.

Piejūras slimnīcas valdē darbu turpina slimnīcas valdes priekšsēdētājs Artūrs Bērziņš.

VM atgādina, ka pašlaik turpinās Piejūras slimnīcas reorganizācijas process, apvienojot to ar slimnīcu Ģintermuiža.

Top komentāri

Dakteris Skutelis
D
Un kāpēc kontrolēs tikai ārpus Rīgas esosošās kapitālsabiedrības. Arī Rīgas kapitālsabiedrības ir pelnījušas šādu, bet varbūt pat vēl lielāku uzmanību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šeit ir Latvija un viena valsts valoda – latviešu

Par ārlietu ministra maiņu, krievu valodu kā instrumentu Krievijas ģeopolitisko mērķu sasniegšanai mūsu publiskajā telpā un par globālo nenoteiktību intervijā Agnesei Margēvičai spriež politolo...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas