Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Zalāns medību dēļ neplāno atsaukt no amata Jelgavas novada priekšsēdi

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (Tautas partija) neplāno atsaukt no amata Jelgavas novada domes priekšsēdētāju Ziedoni Cauni (Zaļo un zemnieku savienība) saistībā ar medībām darba laikā.

E.Zalāns ceturtdien žurnālistiem pastāstīja, ka Z.Caunem saistībā ar šo situāciju jaunnedēļ jāiesniedz ministram paskaidrojums un tam sekos ministra aizrādījums Jelgavas novada domes priekšsēdētājam. Tomēr atsaukt amatpersonu no amata ministrs neplāno, jo "šis nav tas gadījums" un jāņem vērā sabiedrības uzticība novada domei šovasar notikušajās vēlēšanās.

Viņš gan uzsvēra, ka notikušais seminārs medību formā darba laikā noteikti nav ētiska rīcība un būtu jāpārvērtē novada domes darbs un jāpārliecinās, vai šis gadījums ir bijis izņēmums novada domes darbā un "vai nav vēl kāda aisberga neredzamā daļa".

Jau iepriekš Z.Caunes vadītā Jelgavas novada dome, nule sākot darbu jaunajā sasaukumā, nolēma palielināt domes pārstāvju algas, atgādināja E.Zalāns. Toreiz pēc šīs ziņas izskanēšanas un sabiedrības sašutuma šis lēmums tika atcelts. "Ja kopumā pašvaldības valstī strādā labi un šādas situācijas parasti nenotiek, daži šādi pilieni medus mucā nenoliedzami bojā pašvaldību tēlu kopumā," piebilda E.Zalāns.

Diena.lv jau vēstīja, ka trešdien Z.Caune, vairāki novada pagastu pārvalžu vadītāji, kā arī pilsētas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs (Jaunais laiks) nevis pildīja darba pienākumus, bet gan atradās medībās. Par to ziņoja portāls Zemgales Ziņas (ZZ). Z.Caune šo pasākumu nosauca par darba semināru, taču novada domē par to neko nezināja, apgalvojot, ka pašvaldības vadītāji ir sanāksmē Rīgā.

Pamanījis ZZ, Z.Caune bijis manāmi pārsteigts. Uz jautājumu, ko viņš darba laikā, tērpies mednieka apģērbā ar bisi rokās, dara meža ceļa malā, viņš uzreiz nevarēja atbildēt. Novada domes priekšsēdētājs aizbildinājies, ka ir svarīgs medību brīdis: "Esmu mastā, zvēri nāk!" Vēlāk gan viņš teicis, ka tas ir seminārs, kurā "mēs tiekamies ar pārvaldniekiem savā novada teritorijā". Z.Caune arī piebildis, ka šādus "seminārus" rīko jau desmit gadus. "Rajona padomei tāda tradīcija bija izveidota, jūs tikai iepriekš to nefiksējāt, tagad jums uzradusies interese."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas