Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Zalāns prasīs Jelgavas novada priekšsēdētāja skaidrojumu par mežā notikušo "semināru"

Trešdienas pirmspusdienā Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune (ZZS), vairāki novada pagastu pārvalžu vadītāji, kā arī pilsētas slimnīcas valdes loceklis Andris Ķipurs (Jaunais laiks) nevis pildīja darba pienākumus, bet gan atradās medībās, ziņo portāls Zemgales Ziņas (ZZ).

Z.Caune šo pasākumu nosaucis par darba semināru, taču novada domē par to neko nezināja, apgalvojot, ka pašvaldības vadītāji ir sanāksmē Rīgā.

Pamanījis ZZ, Z.Caune bijis manāmi pārsteigts: "Kādā sakarā jūs te esat?" Uz jautājumu, ko viņš darba laikā, tērpies mednieka apģērbā ar bisi rokās, dara meža ceļa malā, viņš uzreiz nevarēja atbildēt. Novada domes priekšsēdētājs aizbildinājies, ka ir svarīgs medību brīdis: "Esmu mastā, zvēri nāk!" Vēlāk gan viņš teicis, ka tas ir seminārs, kurā "mēs tiekamies ar pārvaldniekiem savā novada teritorijā". "Iziesim vienu mastu medības, parādām, kā tās notiek, lai viņi zinātu savos pagastos. Pēc tam ar visiem pārvaldniekiem aprunāsimies par problēmām, kuras ir mūsu novadā. Šis ir izbraukuma seminārs Kalnciema un Līvbērzes pagastu pārvalžu teritorijās."

Z.Caune arī piebildis, ka šādus "seminārus" rīko jau desmit gadus. "Rajona padomei tāda tradīcija bija izveidota, jūs tikai iepriekš to nefiksējāt, tagad jums uzradusies interese."

Minētajā "seminārā", kā novēroja ZZ, tika nošauts vismaz viens dzīvnieks – mežacūka. Medībās kopumā piedalījās ap 30 cilvēku.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrs Edgars Zalāns (TP) pieprasīs Z.Caunem sniegt informāciju par mežā notikušo "darba semināru", atsaucoties uz ministra preses sekretāres Daces Kārkliņas teikto, vēsta LETA. Ministrs vēlas noskaidrot, kāds bija šī "semināra" mērķis, kāds tam sakars ar pašvaldības darbu, vai tas tika finansēts no pašvaldības līdzekļiem un kas piedalījās šajā pasākumā. Ja izrādīsies, ka tas bija izklaides pasākums, tā dalībniekiem nepienākas darba samaksa par šo darba dienu, turklāt viņi nedrīkstēja bez maksas izmantot savas dienesta automašīnas, norāda pašvaldību ministrs E.Zalāns.

(pievienota pēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Lasi vairāk šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas