Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Zālīte nav pārliecināta, vai Latvijā nepieciešams tautas vēlēts prezidents

Dzejniece un dramaturģe Māra Zālīte nav pārliecināta, vai Latvijā nepieciešams tautas vēlēts prezidents.

Intervijā dzejniece norādīja – ja maina Valsts prezidenta ievēlēšanas kārtību, vispirms jāsakārto vairāki likumi, jābūt drošībai, ka šo prezidentu nebūtu iespējams nopirkt ar masīvu kampaņu un meliem.

"Tikai tad ir iespējams to darīt, ja šajā procesā tiek minimalizēta – pilnībā izslēgt to nav iespējams – naudas, oligarhu ietekme. Mums ir svarīgi, lai tad tā būtu īsta demokrātija un nevis pirkta. Lai stāv tad mūsu priekšā kā Amerikā tie kandidāti un lai viņi runā divus mēnešus pirms tam par visu kaut ko – lai mēs viņus vismaz pazīstam," paskaidroja Zālīte.

Viņa gan atzina, ka nav pārliecināta, vai sabiedrība Latvijā patlaban ir pietiekami spēcīga un kritiska, lai līdz tam nonāktu.

"Es nezinu. Godīgi sakot, es neesmu par to īsti pārliecināta. Es esmu pārdomu procesā par tautas vēlētu prezidentu, jo, kā jau teicu, pirmām kārtām ir jānodrošinās pret populismu, pret naudas varu un pret atklātiem meliem. Bet kā to izdarīt, es jums uzreiz nevaru pateikt," viņa sacīja.

"Godīgā sabiedrībā es jums uzreiz teiktu – jā. Kāpēc gan ne? Bet mūsu sabiedrībā, kas tiek ārprātīgi manipulēta...nezinu," domīgi piebilda dzejniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas