Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ziemassvētku periodā vēja dēļ bojāti jumtu segumi un sagāzti koki

Ziemassvētku periodā apdrošinātājs Balta ir saņēmis atlīdzības pieteikumus, kas galvenokārt ir saistīti ar nelieliem īpašuma bojājumiem – norautas karnīzes un bojāti jumtu segumi, portālu Diena.lv informēja uzņēmuma P.R.A.E. public relations pārstāve Oskars Kupše.

Savukārt Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests aizvadītajā diennaktī ir saņēmis 35 izsaukumus, kas saistīti ar stiprā vēja radīto postījumu novēršanu. Lielākajā daļā gadījumu izsaukumi ir bijuši, lai no ceļu braucamās daļas novāktu vēja sagāztos kokus. Vislielākais izsaukumu skaits reģistrēts Latgalē, Vidzemē un Rīgas reģionā.

Kopumā apdrošināšanas sabiedrība Balta ir saņēmusi 11 atlīdzību pieteikumus par īpašumu bojājumiem.

Tipiskākie vētru nodarītie postījumi ir bojāti jumtu segumi, ēkām vai automašīnām uzgāzti koki, kā arī bojājumi, ko rada dažādi priekšmeti, kas ar vēju tiek uzsviesti ēkām vai automašīnām.

Iedzīvotāji tiek aicināti laikus novērtēt sava īpašuma drošību un nostiprināt dažādas ēku konstrukcijas, kas spēcīgā vēja iespaidā varētu tikt bojātas vai arī sagāzties. Tāpat ir ieteicams parūpēties, lai mājokļa un automašīnas tuvumā neatrastos priekšmeti, kurus vējš varētu brīvi pārvietot. Arī īpašuma tuvumā esošos kokus ir nepieciešams regulāri novērtēt un nepieciešamības gadījumā ar speciālistu palīdzību veikt to apzāģēšanas darbus.

Notiekot negadījumam, ir ieteicams iespējami ātrāk likvidēt bojājumus, lai neļautu mitrumam iekļūt ēku konstrukcijās, nodarot vēl lielākus postījumus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas