Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Zolitūdes traģēdijas izvērtēšanai izveido sabiedrisku komisiju

Valdība otrdien izveidoja sabiedrisku komisiju, kas vērtēs 21.novembra Zolitūdes traģēdijas apstākļus.

Komisijas priekšsēdētājs būs bijušais Satversmes aizsardzības biroja direktors Jāniz Kažociņš. Komisijā strādās pārvaldības speciāliste Baiba Rubesa, goda tiesnese, bijusī Rīgas apgabaltiesas tiesnese Ināra Šteinerte un sabiedrības par atklātību Delna padomes priekšsēdētāja Inese Voika.

Voika Delnas vārdā pateicās, ka atbalstīta iniciatīva izveidot sabiedrisko komisiju. "Lai arī komisija ir sabiedriska, ir būtiski, ka saglabājas saikne ar valdību un gatavība uzklausīt secinājumus un strādāt ar tās ieteikumiem," uzsvēra Voika.

Demisionējušais premjerministrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) solīja, ka komisijai tiks nodrošināts nepieciešamais finansiālais un arī tehniskais atbalsts. Valdības rīkojums paredz, ka, lai nodrošinātu komisijas darbību, komisijas priekšsēdētājs var iesniegt ar Finanšu ministriju un Tieslietu ministriju saskaņotu argumentētu finansējuma pieprasījumu Valsts kancelejā, lai virzītu to izskatīšanai Ministru kabinetā.

Ar valdības rīkojumu komisijai noteikti vairāki uzdevumi, proti, izvērtēt Zolitūdes traģēdijas tiešos un netiešos cēloņus, glābšanas darbu un traģēdijas seku likvidēšanas procesu, atbildīgo dienestu un amatpersonu rīcības efektivitāti, kā arī normatīvā regulējuma darbības efektivitāti būvniecības, publisko iepirkumu un civilās aizsardzības jomā saistībā ar Zolitūdes traģēdiju.

Komisijai reizi trijos mēnešos būs jāiesniedz Ministru prezidentam ziņojums par darba rezultātiem. Noslēdzot komisijas darbību, gala ziņojums būs jāiesniedz Ministru prezidentam izskatīšanai Ministru kabinetā. Gala ziņojumā jāietver arī priekšlikumi normatīvā regulējuma pilnveidošanai. Ja komisija savā darbā iegūs izmeklēšanai nozīmīgu informāciju, tā būs jānodod procesa virzītājam. Komisijai arī jānodrošina sabiedrības sniegtās informācijas apstrāde un izvērtēšana un regulāri jāsniedz sabiedrībai informācija par komisijas darbu un caurskatāmību.

Komisijai būs tiesības pieprasīt un saņemt no valsts un pašvaldību iestādēm komisijas darbībai nepieciešamo informāciju, kā arī lūgt fiziskām un juridiskām personām, ievērojot brīvprātības principu, sniegt komisijas darbībai nepieciešamo informāciju.

Komisija strādās līdz 2014.gada 31.decembrim.

Savukārt Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja otrdien nolēma izveidot komisiju, kas nodrošinātu Rīgas domes lēmuma izpildi par pabalstu piešķiršanu veikala Maxima sabrukšanas rezultātā cietušajām personām un bojāgājušo tuviniekiem, kā arī pašvaldības ziedojumu kontos esošo līdzekļu izmaksu.

Komisijas sastāvā iekļauti pārstāvji no visām Rīgas domes frakcijām, Labklājības departamenta, Rīgas Sociālā dienesta, Rīgas bāriņtiesas un Rīgas domes Juridiskās pārvaldes. Komisiju vadīs Sociālo jautājumu komitejas priekšsēdētāja Olga Veidiņa (Saskaņas centrs).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas