Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Netflix plāno ielauzties spēļu biznesā

Filmu un seriālu straumēšanas platfoma Netflix nopietni plāno paplašināt darbību interaktīvo spēļu jomā, atsaucoties uz kompānijas 2021.gada otrā ceturkšņa atskaiti, informē tehnoloģiju resurss TechCrunch.

Kompānija spēļu jomu uzskata par jaunu kategoriju, līdzīgi kā uzņēmums uzsāka darbību oriģinālo filmu un multiplikācijas filmu jomā. Netflix aktivitātes tiks primāri vērstas uz mobilo ierīču lietotājiem, paplašinot tādus interaktīvās izklaides projektus kā Black Mirror Bandersnatch un Stranger Things.

2020.gadā, kad Covid-19 pandēmijas dēļ liela daļa iedzīvotāju tika faktiski ieslodzīti savos mājokļos un kinoteātri bija slēgti, Netflix piedzīvoja milzīgu klientu pieplūdumu, piesaistot 16 miljonus jaunu lietotāju pirmajos gada trijos mēnešos. Līdz ar to 2021.gadā jauno klientu pieplūdums dramatiski pazeminājās, ko kompānija arī paredzēja un iestrādāja 2021.gada plānos. Uzņēmuma atskaitēs minēts, ka 2021. gada otrajā ceturksnī kompānija piesaistījusi 1,5 miljonus jaunu abonentu, un tas ir divreiz mazāk nekā gada pirmajā ceturksnī. Tomēr kompānija ceturksni uzskata par veiksmīgu, uzrādot 7,3 miljardus ASV dolāru lielus ienākumus, kas ir par 19% vairāk nekā šajā pašā laika posmā pirms gada. Savukārt kompānijas peļņa ceturksnī sasniedza 1,35 miljardus ASV dolāru, un, salīdzinot ar 2020.gada otro ceturksni, uzņēmums peļņas rādītājus ir gandrīz dubultojis. Acīmredzami pagājušā gada piesaistītie jaunie klienti turpina abonēt Netflix pakalpojumus un dod savu pienesumu uzņēmuma finansēm.

Kā veiksmīgākos satura projektus Netflix norāda seriālus Shadow and Bone, ko tiešsaistē vērojuši 55 miljoni mājsaimniecību, kā arī seriālu Sweet Tooth ar 60 miljoniem tiešsaistes pārraižu un Army of Dead ar 75 miljoniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits