Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

ASV FIB draud tiesvedība bin Ladena fotorobota lietā

Spānijas parlamenta deputāts Gaspars Ljamasaress gatavojas sūdzēt tiesā ASV Federālo Izmeklēšanas biroju (FIB) par viņa sejas vaibstu izmantošanu starptautiskās teroristu organizācijas Al Qaeda līdera Osamas bin Ladena fotorobota veidošanā.

Sabiedrības uzmanības lokā šī lieta nonāca 2010. gada janvārī, FIB biroja amatpersonām atzīstot, ka bin Ladena fotorobota veidošanā daļēji par pamatu ņemti Ljamasaresa sejas vaibsti.

"Es iesūdzēšu FIB, jo viņi nekādā veidā nav koriģējuši to attēlu, neņemot vērā sīku, nepatiesu atvainošanos," intervijā Spānijas radiostacijai Cadena SER paziņoja Ljamasaress. Politiķis paziņoja, ka daļa no attēla, kurā redzama viņa seja, izmantota, lai izveidotu divu personu fotorobotus. Kas ir otrā persona, viņš neatklāja, bet atzīmēja, ka abi šie cilvēki kopš tā laika ir nogalināti.

Pagājušajā gadā, sākoties skandālam, ASV vēstnieks Spānijā izteica Spānijas valdībai savu nožēlu par notikušo.

Sākotnēji FIB pārstāvji skaidroja, ka par terorismu aizdomās turēto attēli tiek radīti, izmantojot ultramodernas tehnoloģijas. Tomēr vēlāk atzina, ka novecojušā bin Ladena prototips iegūts no Google attēlu kolekcijas internetā. Kā noskaidrojās, FIB tehniskais darbinieks vienkārši "izgriezis" Ljamasaresa sirmos matus, zodu un pieri no kāda kampaņas fotoattēla un izmantojis tos bin Ladena fotorobota izveidošanai.

Osama bin Ladens tika nošauts 2. maijā ASV īpašo uzdevumu vienības SEAL operācijā Abotābādā netālu no Pakistānas galvaspilsētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits