Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +21 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

ASV kinoteātra šāvējs tiesā uzvedas kā letarģiskā miegā

ASV Ororas pilsētas kinoteātra slaktiņā apsūdzētais Džeimss Holmss, pirmo reizi stājoties tiesas priekšā, neviesa skaidrību par motīviem, kas slēpās aiz vienas no šaušalīgākajām pēdējo dekāžu masu slepkavībām Amerikā. 24 gadus vecais vīrietis sēdēja, teju kā iegrimis letarģijā, ik pa brīdim ieplešot acis vai aizverot tās, it kā cīnīdamies ar miegu, mazāk nekā 15 minūšu ilgās sēdes laikā nebilstot ne vārda.

«Viņš ar mums nerunā,» reportieriem sacīja Ororas policijas priekšnieks Dens Outs un atklāja, ka vīrietis atteicies sadarboties ar izmeklētājiem, kas mēģina atšķetināt uzbrukuma iemeslus.

Pirmo reizi pēc traģiskajiem piektdienas notikumiem sabiedrībai bija iespēja ieraudzīt cilvēku, kurš, tērpies gāzmaskā un bruņuvestē, ienāca pārpildītā pusnakts jaunākās filmas par Betmenu seansā un izpūta asaru gāzi, pēc tam haotiski sāka apšaut skatītājus. Viņš nogalināja 12, bet ievainoja 58 cilvēkus, no kuriem septiņi aizvien atrodas kritiskā stāvoklī.

Dž. Holmss aizturēts pāris minūšu pēc uzbrukuma kinoteātra autostāvvietā. Kā vēsta avoti policijā, vīrietis esot nokrāsojis savus matus sarkanīgi oranžus, lai līdzinātos ļaundarim Džokeram no filmas par Betmenu, turklāt aizturēšanas brīdī apgalvojis, ka ir Džokers.

Vīrietis mēnešiem plānojis uzbrukumu un iepircis vērienīgus ieroču un sprāgstvielu krājumus. Policijai svētdien sekmīgi izdevās detonēt spridzekļus, kurus pirms slaktiņa kinoteātrī vīrietis bija uzstādījis savā dzīvoklī.

Kaimiņi un ģimenei pietuvinātas personas stāstīja, ka māte jau gadiem satraukusies par dēla sociālo izolēšanos un apsvērusi domu vērsties pēc palīdzības, vēstīja The Washington Post.

Prokuratūra apsūdzības oficiāli izvirzīs nākamnedēļ. Izskanējusi informācija, ka vīrietim varētu pieprasīt nāvessodu. Sagaidāms, ka paies vismaz gads, līdz tiesa izlems Dž. Holmsa lietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kijiva: Krievi sāk izjust "šāviņu badu"

Krievijas karaspēks sāk izjust "šāviņu badu", un krievu karavīriem noteikts dienas laikā izmantojamo šāviņu limits, ziņu aģentūrai "Interfax-Ukraina" sacīja avots Ukrainas ģener...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits