Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

ASV no svētdienas būs aizliegts lejupielādēt TikTok un izmantot WeChat

ASV no svētdienas būs aizliegts lejupielādēt videolietotni TikTok un izmantot saziņas lietotni WeChat, piektdien paziņojusi ASV Tirdzniecības ministrija.

Šāds aizliegums noteikts, jo ASV valdībai ir bažas, ka šīs Ķīnas kompānijām piederošās lietotnes Ķīnas komunistu valdība var izmantot spiegošanai.

"Ķīnas Komunistiskā partija ir demonstrējusi, ka tai ir iespējas un motivācija izmantot šīs lietotnes, lai apdraudētu ASV nacionālo drošību, ārpolitiku un ekonomiku," paziņojumā uzsvēris Savienoto Valstu tirdzniecības ministrs Vilburs Ross.

No svētdienas abas lietotnes ASV vairs nevarēs lejupielādēt vietnēs Google Play un App Store, ka arī vairs nebūs iespējams izmantot WeChat.

TikTok izmantošana ASV tiks aizliegta 12. novembrī, ja līdz tam laikam netiks atrisināti ar nacionālo drošību saistītie jautājumi, norādījusi Tirdzniecības ministrija.

ASV prezidents Donalds Tramps bija devis laiku līdz 15.septembrim, lai panāktu vienošanos par TikTok ASV segmenta pārdošanu vietējam uzņēmumam, pretējā gadījumā draudot aizliegt lietotnes darbību ASV.  

TikTok īpašnieces Ķīnas kompānijas ByteDance sarunas ar datorprogrammatūras uzņēmumu Microsoft par lietotnes ASV segmenta pārdošanu nebija veiksmīgas, un pēdējā brīdī tika panākta vienošanās ar datorprogrammatūras kompāniju Oracle, ka tā kļūs par TikTok tehnoloģiju partneri Savienotajās Valstīs un iegādāsies lietotnes ASV segmeta mazākuma akcijas. Tomēr ASV valdība šo vienošanos nav atzinusi par pietiekamu.

TikTok popularitāte pasaulē pēdējā laikā strauji pieaugusi, īpaši gados jaunu cilvēku vidū. Lietotne piedāvā veidot īsus videoklipus un ar tiem dalīties.

WeChat ir daudzfunkciju ziņapmaiņas, sociālā tīkla un maksājumu lietotne, kas ASV lielākoties ir populāra ķīniešu izcelsmes amerikāņu un ķīniešu imigrantu vidū. Tās māteskompānija Tencent ir daudznozaru konglomerāts, kuras galvenā darbības joma ir interneta tehnoloģijas.

Gan ByteDance, gan Tencent noliedz, ka tās ietekmētu Ķīnas valdība.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

ASV mediji: Izraēla veikusi triecienus Irānā

Irānas valsts mediji piektdienas rītā ziņo par sprādzieniem Isfahānas provincē valsts centrālajā daļā, bet ASV mediji atsaucas uz amatpersonu teikto, ka Izraēla veikusi atbildes triecienus Irānai.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits