Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

ASV tieslietu ministrs: uzbrukums bin Ladenam nebija slepkavība

ASV desantnieku uzbrukums, kurā tika nogalināts Osama bin Ladens, "nebija slepkavība", ceturtdien paziņoja ASV tieslietu ministrs Ēriks Holders pēc tam, kad Al Qaeda līdera dēli bija nosodījuši šo operāciju.

Holders britu raidsabiedrībai BBC teica, ka uzbrukums bin Ladena paslēptuvei Pakistānā 2.maijā bijusi misija "nogalināt vai sagūstīt" un viņa padošanās būtu pieņemta, ja viņš to būtu piedāvājis, taču galvenais bija ASV desantnieku drošība.

"Tas, kas notika ar bin Ladenu, nebija slepkavība," sacīja Holders. "Manuprāt, to var uzskatīt par nacionālās pašaizsardzības aktu. Jums jāatceras, ka vērsties pret ienaidnieka komandieri ir likumīgi," viņš teica.

Holders norādīja, ka nekas neesot liecinājis, ka bin Ladens gatavojas padoties, un tika uzskatīts, ka viņš varētu būt uzvilcis pašnāvnieka vesti.

"Tā bija misija "nogalināt vai sagūstīt". Ja būtu bijusi ticama padošanās iespēja, tas nebūtu noticis, taču māju kompleksā iebrukušo desantnieku aizsardzībai bija galvenā nozīme," sacīja Holders. "Tas bija cilvēks, kurš tika zvērējis, ka nekad netikšot sagūstīts dzīvs. Bija pazīmes, kas liecināja, ka istabā, iespējams, bija ieroči."

Bin Ladens tika apbedīts jūrā dažas stundas pēc operācijas, kurā ASV īpašo uzdevumu vienības karavīri iebruka kādā mājā garnizona pilsētā Abotabadā Pakistānas ziemeļrietumos. Bin Ladena dēli ceturtdien nosodīja šo "patvaļīgo nogalināšanu" un apbedīšanu jūrā.

Paziņojumā laikrakstam The New York Times dēli jautā, kāpēc viņu tēvs "netika arestēts un tiesāts tiesā, lai cilvēkiem visā pasaulē tiktu atklāta patiesība".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits