Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Avots: EK spriedīs par vīzu prasīšanu ASV un Kanādas pilsoņiem

Eiropas Komisija (EK) spriedīs par iespēju likt ASV un Kanādas pilsoņiem pirms došanās uz Eiropas Savienību (ES) pieteikties vīzas saņemšanai, pavēstījis avots bloka institūcijās.

EK līdz 12.aprīlim ir jāizlemj, vai prasīt vīzas valstīm, kuras tās prasa vismaz vienai no ES dalībvalstīm.

"Par šo svarīgo jautājumu acīmredzami ir nepieciešamas politiskās debates un lēmums. Tomēr ir reāls risks, ka ES virzīsies pretī vīzām" gan ASV, gan Kanādas pilsoņiem, pavēstīja informācijas avots ES institūcijās.

Gaidāms, ka EK par šo jautājumu spriedīs nākamajā otrdienā.

Vašingtona un Otava prasa vīzas Bulgārijas un Rumānijas pilsoņiem. ASV tās prasa arī Horvātijas, Kipras un Polijas pilsoņiem.

Kanādas vīzu politika nebalstās uz savstarpīguma principu, norādījis valsts imigrācijas dienests.

Bulgārija un Rumānija neatbilst kritērijiem, kas ļautu to pilsoņiem bez vīzas ceļot uz Kanādu. Kritēriju vidū ir migrācijas jautājumi, ceļošanas dokumentu drošība, sabiedriskā drošība, robežkontrole un cilvēktiesības, skaidroja Kanādas imigrācijas dienests.

Savukārt ASV pārstāvniecība ES paudusi pārliecību, ka jebkuru EK priekšlikumu par vīzām noraidīs Eiropas Parlaments (EP) vai Eiropadome.

Top komentāri

VVZ
V
Visam ir jābūt simetriski- ja mums pieprasa vīzas, tad arī mums ir jāpieprasa vīzas! Patreiz ir tā- no ASV Latvijā var iebraukt un brīvi ceļot, bet Latvijas pilsoņiem ir jāpieprasa un jāsaņem ASV vīza, turklāt tā NEGARANTĒ ieceļošanu ASV- atlidojot vari neiepatikties kādam ASV klerkam un ieceļošana ar visu vīzu tiek atteikta.
Tile
T
Kartejais idiotiskais izlceciens no ES vadibas, no Briseles Eiropas Komisijas kantoriem. Latviesu paruna saka, ja sunim nav ko darit tas laiza savus pautus......lai ti evismaz ir sakopti un nesmird, ieteiktu to darit EK kretiniem, ES aujstam amatpersonam, lai izlaisa pasi savas kajstarpes. Tas tacu ir skaidris, ka Kanadai un ASV ir tiesbas pasam izlemt ar kuram ES valstim atcelt bezvizu rezimu ar kuram ne? Vai teisam ES vadiba doma kak ES valstis ir vina unitara valsts vai ka? Ja es butu Kanadas vai ASV vaditajs ari es neaceltu vizu rezimu visam ES valstim, jo tas ir loti dazadas un ar dazadu labklajibas, attistibas limeni un civilizacijas, kriminalo limeni, ka piemeram Bulgarija, Ungarija, Cehija, Rumanija, Horvatija...? Var tikai brinitie spar siem idiotiem, kretiniem ES, Eiropas Komisija. Un tad jau nav jabrinas ka ES draud izjuksana ja si ekretini, ta saucamas baltas apkaklites, vispar pasi nesaprot un nesajedz ko dara, ne par velti Lielbritanija grib aizmukt no sis trako parvaldes Briseles diktaturas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits