Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Laikraksts: spēku samēru Lībijā izmainīja ASV aviācija

Pastiprināta ASV aviācijas darbība Tripolē un tās apkaimē varētu būt palīdzējusi Lībijas nemierniekiem panākt lūzuma punktu cīņā pret diktatoru Muamaru Kadafi, vēsta laikraksts The New York Times.

Atsaucoties uz vārdā neminētām amatpersonām, avīze raksta, ka pēdējās dienās ASV izvērsusi nepārtrauktu Lībijas režīma spēku kontrolēto teritoriju novērošanu no gaisa, pielietojot bruņotus bezpilota lidaparātus "Predator", lai atklātu, izsekotu un arī apšaudītu Kadafi spēkus.

Tajā pat laikā Lielbritānija, Francija un citas valstis Lībijā iesūtījušas īpašo uzdevumu vienības, lai palīdzētu apmācīt un apbruņot nemierniekus, raksta avīze.

"Mēs visu laiku zinājām, ka pienāks brīdis, kad valdības spēku efektivitāte noslīdēs līdz līmenim, kad viņi vairs nespēs komandēt un kontrolēt," avīzei sacīja kāds vārdā neminēts Rietumu diplomāts.

Sestdien NATO un sabiedroto aviācija veica 7459 lidojumus, uzbrūkot tūkstošiem mērķu, sākot no atsevišķām daudzstobru raķešu palaišanas iekārtām līdz lieliem armijas štābiem, raksta The New York Times.

Rezultātā tika iznīcināta Lībijas militārā infrastruktūra, kā arī ievērojami mazinātas Kadafi komandieru spējas kontrolēt spēkus, kā dēļ kaujasspējīgas vienības nespēja pārvietoties, nodrošināt apgādi un koordinēt savu darbību.

Taču amatpersonas brīdina, ka varētu paiet vairākas dienas vai pat nedēļas, kamēr Kadafi armija sabruks vai arī režīms atteiksies no kaujas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits