Laika ziņas
Šodien
Smidzina
Rīgā +19 °C
Smidzina
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Lielā otrdiena ASV - desmit štatos notiek republikāņu priekšvēlēšanas

Otrdien desmit ASV štatos notiks republikāņu priekšvēlēšanas, kas pazīstama arī kā Lielā otrdiena, kur bijušais Masačūsetsas gubernators Mits Romnijs un viņa sīvākais konkurents bijušais Pensilvānijas senators Riks Santorums centīsies panākt izšķirošo lūzumu kampaņas gaitā, lai tiktu izvirzīti par republikāņu partijas kandidātu prezidentam amatam.

Lai nodrošinātu partijas kandidāta nomināciju prezidenta amatam, līdz republikāņu partijas augusta sanāksmei pretendentiem nepieciešamas 1144 delegātu balsis, un otrdien cīņa būs par gandrīz 40% balsu - 437.

Aptaujas liecina, ka Romnijs un Santorums atrodas statistiskā neizšķirtā, abiem cerot, ka uzvara vienā vai divos svarīgākajos štatos sacensību nosvērs par labu kādam no viņiem.

Priekšvēlēšanas otrdien notiek Aļaskā, Džordžijā, Aidaho, Masačūsetsā, Ziemeļdakotā, Ohaio, Oklahomā, Tenesī, Vērmontā un Virdžīnijā.

Jāpiebilst, ka svētdien publiskotie sabiedriskās domas aptaujas rezultāti liecina, ka bijušais Masačūsetsas gubernators Mits Romnijs uzlabojis savas pozīcijas republikāņu vēlētāju vidū, iekarojot atbalstu pat partijas atbalstītāju konservatīvākajā spārnā.

Par Romniju gatavi balsot 38% republikāņu vēlētāju, kas ir par desmit procentpunktiem vairāk nekā janvārī, liecina aptaujas. Viņa tuvākais republikāņu konkurents un bijušais Pensilvānijas senators Riks Santorums iegūtu 32% balsu, bet bijušais Pārstāvju palātas spīkers Ņūts Gingričs un Republikāņu partijas libertāriešu spārna kandidāts Rons Pols katrs tiktu pie attiecīgi 13% balsu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits