Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Paneta: ASV saglabās spēcīgu klātbūtni Tuvajos Austrumos

ASV saglabās "spēcīgu klātbūtni" Tuvajos Austrumos, neraugoties uz faktu, ka ASV galveno uzmanību turpmāk plāno veltīt Āzijai, otrdien vizītē Kuveitā apliecināja Savienoto Valstu aizsardzības ministrs Leons Paneta.

Lai gan ASV lielāko daļu savas jūras flotes plāno izvietot Āzijas un Klusā okeāna reģionā, Paneta uzsvēra, ka nozīmīga Savienoto Valstu spēku daļa tiks paturēta Tuvajos Austrumos. "Es varu jums garantēt, ka Savienotās Valstis ir pietiekami spēcīgas, lai mēs varētu saglabāt spēcīgu klātbūtni Tuvajos Austrumos, kā arī Klusajā okeānā," uzsvēra ministrs.

Vienlaikus Paneta atzina, ka ASV nākas būt "elastīgām", plānojot savu spēku izvietošanu laikā, kad nākas veikt taupības pasākumus, turklāt aptuveni divus mēnešus Tuvajos Austrumos būs dislocēts tikai viens ASV lidaparātu bāzes kuģis, jo otram - USS Nimitz - tiks veikti remontdarbi. Tuvo Austrumu reģionā izvietoti teju 50 000 ASV militārpersonu un arī karakuģi.

"Taču galu galā esmu pārliecināts, ka mēs varēsim uzturēt kuģus un spēkus, kas nepieciešami, lai mēs varētu reaģēt uz jebkāda veida iespējamību," piebilda Paneta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits