Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināta (19:07) - Betmena ASV pirmizrādes laikā apšaudē 12 bojā gājušie

Precizēts bojā gājušo skaits.

Vīrieša, kas tiek turēts aizdomās par 13 skatītāju nogalināšanu un vairāk nekā 50 cilvēku ievainošanu filmas The Dark Knight Rises (Tumšais Bruņinieks atgriežas) pirmizrādes laikā ASV Kolorādo štata pilsētas Denveras piepilsētā Aurorā, vārds ir Džeimss Holmss (James Holmes), vēsta NBC News, atsaucoties uz izmeklēšanai tuvu stāvošiem avotiem.

Pēc NBC News rīcībā esošās informācijas, slepkava dzimis 1987. gada 13. decembrī un ir Auroras iedzīvotājs. Oficiāla apstiprinājuma šai informācijai pagaidām nav. Pēc ABC News avota policijā vārdiem, nav ziņu, ka aizturētais vīrietis būtu saistīts ar kādu teroristu grupējumu, tāpat viņš nav islāmticīgs. Dž. Holmsa ģimene dzīvo ASV Kalifornijas štatā, savukārt viņš pats Kolorādo ieradies, lai studētu medicīnu, taču pirms pusgada studijas pametis.

Bez tam kļuvis zināms, ka policija pašlaik cenšas atmīnēt aizdomās turamā vīrieša dzīvoklī. Par to, ka viņa dzīvoklis ir mīnēts, aizturētais paziņoja policijai uzreiz pēc apcietināšanas. Drīz vien pēc tam māja, kurā atrodas vīrieša dzīvoklis, kā arī tās apkaime tika evakuētas.

20. jūlija naktī Auroras pilsētas kinoteātra kompleksā Century 16 notikušajā apšaudē gāja bojā 12 cilvēki, savukārt ievainojumus guva vairāk nekā 50 cilvēki, tajā skaitā arī trīs mēnešus vecs zīdainis. 48 ievainotie nogādāti slimnīcās. Incidents notika aptuveni 00:39 pēc vietējā laikā – apmēram pusstundu pēc filmas sākuma.

NBC televīzijas šova Today ēterā, atsaucoties uz aculieciniekiem, tika ziņots, ka vīrietis skatītāju zālē ienācis kostīmā, kas ir līdzīgs ASV policijas īpašo uzdevumu vienības SWAT kaujinieka ekipējumam. Šādi ģērbta cilvēka parādīšanās tomēr neizbrīnīja skatītājus, jo amerikāņi bieži ierodas uz skaļām pirmizrādēm, tērpti kā filmu, kuras grasās skatīties, varoņi.

Noskaidrots, ka vīrietis vispirms iesvieda skatītāju zālē dūmu sveci, bet pēc tam atklāja uguni pa kinoteātra apmeklētājiem. Starp bojā gājušajiem ir arī bērni.

Policisti notikuma vietā ieradās jau pēc dažām minūtēm un aizturēja uzbrucēju autostāvietā blakus kinoteātrim. Aizturēšanas laikā vīrietis neizrādīja nekādu pretestību. Policija šobrīd oficiāli neizpauž apcietinātā vārdu, ir vienīgi paziņots, ka šāvējs ir kāds Auroras iedzīvotājs un ka sākotnējā informācija par diviem uzbrucējiem neatbilst patiesībai, un noziedznieks darbojies vienatnē. Uzbrucējam konfiscēti vairāki šaujamieroči, tāpat ieroči atrasti arī viņa automašīnā, piebildis Auroras policijas priekšnieks Dens Oeitss (Dan Oates).



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Putins: Nav plānu ieņemt Harkivu

Krievijai šobrīd nav plānu ieņemt Harkivu, piektdien, atrodoties vizītē Ķīnā, apgalvoja Krievijas diktators Vladimirs Putins.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits