Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Teksasa piedzīvo postošāko vētru kopš 2004. gada

Viesuļvētra Hārvijs vēlu piektdienas vakarā pēc ASV laika sasniedza Teksasas štata dienvidu daļu, un ir spēcīgākā vētra, kas sasniegusi ASV sauszemi kopš 2004. gada vētras Čārlijs, vēsta CNN. Ceturtās kategorijas vētra sev līdzi nes vēju ar ātrumu līdz pat 200 kilometriem stundā, kā arī pamatīgas lietusgāzes.

"Hārvijam ir postošs potenciāls nogalināt daudz cilvēku un nodarīt vislielākos zaudējumus," paziņojis ASV Federālās Ārkārtas situāciju menedžmenta aģentūras direktors Broks Longs.

Ļoti lielus draudus rada jūras ūdens līmeņa celšanās piekrastes rajonos atmosfēras spiediena izmaiņu rezultātā un ļoti spēcīgo vēju ietekmē. Ūdens līmenis varētu kāpt pat par četriem metriem.

Sagaidāms, ka vētras laikā atsevišķos reģionos nolīs līdz pat 100 centimetriem nokrišņu, tāpēc Teksasas gubernators Gregs Abots brīdinājis, ka vietām gaidāmi rekordlieli plūdi un "ir skaidrs, ka Teksasa saskaras ar milzīga mēroga katastrofu". Apziņoti un gatavībā palīdzēt likvidēt vētras sekas ir ap 1000 Nacionālās gvardes karavīru.

Pilsētu mēri mudinājuši cilvēkus nekavējoties evakuēties. Daudzi tūkstoši jau aizbarikādējuši savus mitekļus un devušies prom, uz šosejām vietām veidojas garas automašīnu rindas.

Glābšanas dienesti vēl nav aplēsuši pirmajās stundās nodarīto postījumu apmēru, bet neslēpj, ka sekas būs katastrofiskas un smagi skartie reģioni varētu nebūt apdzīvojami pat nedēļām vai mēnešiem ilgi.

ASV prezidents Donalds Tramps parakstījis dokumentu, kas ļaus smagāk skartajiem Teksasas rajoniem saņemt federālo palīdzību.

Top komentāri

MM
M
Kādā sakarā vētra?? Tramps izstājās no Parīzes nolīguma un uzskata, ka klimata pārmaiņu nav. Tātad vētras nav paredzētas! Interesanti pēc cik vētrām idiots nāks pie prāta, ka ASV jāsamazina izmeši? Impīčments laikam būs ātrāk.
Guntis
G
Amerika, tālu! Mums tepat pietiek ar izskalotiem ceļiem un pat nobrukušu tiltu! Daba rāda, ka jāsāk beidzot tiešām reālas lietas darīt! Un nekavējoties!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits