Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Viltus bumbas dēļ evakuēta ASV vēstniecības apkaime Oslo

Otrdien Norvēģijas galvaspilsētā Oslo evakuēta ASV vēstniecības apkārtne, jo netālu no vēstniecības ēkas tika atklāts aizdomīga izskata objekts, kas, kā vēlāk izrādījās, bija viltus bumba, informēja policija.

"Sprāgstvielu neitralizēšanas eksperti no Oslo policijas apgabala aizvāca objektu un secināja, ka tā ir mācību bumba," teikts policijas paziņojumā. Policija iepriekš ziņoja, ka aizdomīgais objekts izskatās pēc spridzekļa un uzstādīts kādā automašīnā netālu no vēstniecības, kas atrodas pretī karaļa pilij. "Automašīna tika izmantota iekšējām mācībām vēstniecībā un atklājums var būt saistīts ar to," informēja policija.

Vēstniecības apkārtne bija slēgta aptuveni pusotru stundu. Notikuma vietā ieradās policija, ugunsdzēsēji un ātrās palīdzības mašīnas. Pils netika evakuēta.

Pēc norvēģu masu slepkavas Andersa Bēringa-Breivīka sarīkotā slaktiņa pagājušā gada 22.jūlijā, kad Oslo un Ūteijas salā tika nogalināti 77 cilvēki, drošības pasākumi Norvēģijā ir ievērojami pastiprināti. Drošības apsvērumu dēļ arī ASV vēstniecība tuvākajā laikā plāno pārcelties uz telpām vienā no Oslo priekšpilsētām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits