Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Otrdiena, 21. maijs
Ingmārs, Ernestīne, Akvelīna
Ungārijas ārlietu un tirdzniecības ministrs Pēters Sījārto

Medijs: Ungārijas ārlietu un aizsardzības ministri atsakās kopīgi apmeklēt Igaunijā dislocētos karavīrus

Ungārijas ārlietu un aizsardzības ministri jau pirms kāda laika izteikuši vēlmi vasarā apmeklēt Igaunijā dislocētos savas valsts karavīrus, tomēr viņi atteikušies vizītē ierasties kopā.

Igaunijas sabiedriskās raidorganizācijas ERR rīcībā esošā informācija liecina, ka Igaunijas Ārlietu ministrijas amatpersonas nonākušas sarežģītā situācijā, jo kopīgas Ungārijas ministru vizītes organizēšana būtu saprātīgāka.

"Sadarbībā ar Ungārijas vēstniecību ir panākta vienošanās, ka sākotnējais plāns paredz, ka Ungārijas ārlietu un tirdzniecības ministrs Pēters Sījārto ar Ungārijas karavīriem Veru tiksies 1.septembrī, bet aizsardzības ministrs Ištvāns Šimičko - septembra sākumā, kad Tallinā notiks neformāla Eiropas Savienības (ES) aizsardzības ministru sanāksme," Igaunijas Ārlietu ministrijā informēja ERR.

ES aizsardzības un ārlietu ministru sanāksme Tallinā paredzēta 6.-8.septembrī.

Igaunijas Ārlietu ministrijā nesniedza detalizētāku informāciju par Ungārijas ministru prasību par atsevišķu vizīti, tomēr ministrijā arī nenoliedza informāciju, ka Ungārijas ministru starpā valda nesaskaņas.

Ministru atteikšanās doties kopīgā darba vizītē ir neparasta, jo īpaši tādēļ, ka viņi ne tikai pārstāv vienu valdību, bet arī vienu politisko partiju Fidesz - Ungārijas Pilsoniskā alianse.

Ungārijas armijas kājnieku vienība Igaunijā ieradās jūlija sākumā pēc tam, kad tā dēvētā Višegrādas grupa - Polija, Čehija, Slovākija un Ungārija - nolēma pievienoties NATO pastiprinātiem centieniem palielināt savaldīšanas jaudas alianses austrumu flangā.

Tāras armijas bāzē Veru, kas atrodas Igaunijas dienvidaustrumos, bāzētie Ungārijas karavīri piedalās kopīgās mācībās ar Igaunijas Aizsardzības spēku 2.Kājnieku brigādi. Plānots, ka Igaunijā Ungārijas karavīri uzturēsies trīs mēnešus.

Top komentāri

Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
UNGĀRIJĀ IELĪDUŠI PUTINA ŠAKĀĻI ?
Hūgo Vācietis >no barikād vācietis
INTERESANTI >NO KURA BĒRNU DĀRZA NĀK ŠIE PUIŠEĻI
ak vai
a
Interesanti, kāpēc Diena ir izvēlējusies uzrakstīt tieši par ungāru ministru prezumētajām nesaskaņām? Lasītāji nepazīst ne vienu, ne otru, un vispār nezina, cik Ungārijā ir ministru. Agrāk Diena regulāri rakstīja par Francijas prezidenta Makrona sasniegumiem. Kāpēc neapskatītu šos sasniegumus sīkāk? Makrona reitings mēneša laikā ir nokrities, trīs dažādas aptaujas rāda: -8%, -10% un -15%. Pat visu laiku nepopulārākais Olands nebija piedzīvojis tik strauju kritumu. Makrona jaunizveidotā partija "La République en marche" (Republika solī) sāk šķelties. Daļa tās deputātu ir izveidojuši asociāciju «Confédération des marcheurs de la république» (Republikas soļotāju konfederācija), lai tiesātos ar Makrona partiju. Gluži kā Zatlera sešinieks. Spēlējot ar partijas nosaukumu, mediji viņus dēvē «Les marcheurs en colère» (Soļotāji dusmās). Un viņi jau pārstāvot 600 no 3200 vietējām Makrona partijas nodaļām. Kāda ir problēma? Autoritārisms partijā.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits