Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Nākamnedēļ Rīgā tiksies Baltijas valstu premjerministri

Piektdien, 9.decembrī, Ministru kabinetā notiks Baltijas Ministru padomes Premjerministru sanāksme, kurā piedalīsies Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV), Igaunijas premjerministre Kaja Kallasa un Lietuvas premjerministre Ingrīda Šimonīte, aģentūru LETA informēja Valsts kancelejā.

Tikšanās laikā Baltijas premjerministri pārrunās turpmāko atbalstu Ukrainai gan starptautiskajās organizācijās, gan divpusējo palīdzību, gan arī Ukrainas bēgļu uzņemšanu. Tāpat līderi spriedīs par Krievijas saukšanu pie atbildības un nākamo Eiropas Savienības (ES) sankciju izstrādi. Līderi turpinās darbu pie NATO klātbūtnes pastiprināšanas Baltijas reģionā, īpašu uzmanību pievēršot NATO Madrides samita lēmumu ieviešanai. Darba kārtībā būs arī reģionālās sadarbības jautājumi enerģētikā un dzelzceļa projekta "Rail Baltica" ieviešana.

Pēc tikšanās plkst.11.30 paredzēta Baltijas valstu valdību vadītāju preses konference.

Baltijas Ministru padome (BMP) ir Latvijas, Igaunijas un Lietuvas valdību sadarbības institūcija, un tā ir izveidota 1994.gada 13.jūnijā. Baltijas Ministru padomes augstākā lēmējinstance ir valdības vadītāju tikšanās, kas notiek vismaz vienreiz gadā. Šogad Latvija ir prezidējošā valsts šajā formātā, iepriekšējā reize bija 2019.gadā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits