Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

400 000 kataloņu vienosies savā Baltijas ceļā

Baltijas ceļš iedvesmojis kataloņus šodien, 11.septembrī, vienoties demonstrācijā, lai pieprasītu Katalonijas neatkarību no Spānijas. Simtiem tūkstošu kataloņu sadosies rokās un izveidos 400 kilometru garu dzīvo ķēdi, par piemēru ņemot Baltijas ceļu, ko dēvē par paraugu miermīlīgai cīņai par tiesībām uz pašnoteikšanos.

Kataloņi cer, ka akcija Kataloņu ceļš uz neatkarību pievērsīs starptautiskās sabiedrības uzmanību reģiona vēlmei pēc neatkarības.Kataloņi rūpīgi gatavojās akcijai, pirms tam konsultējoties ar Baltijas ceļa organizatoriem, īpaši cieši sadarbojoties ar igauņiem, kas devušies uz Barselonu uzraudzīt sagatavošanās darbus. Baltijas ceļš 1989.gada 23.augustā vienoja Baltijas valstu iedzīvotājus, kas 600 kilometru garā cilvēku ķēdē savienoja Lietuvas, Latvijas un Igaunijas galvaspilsētas.Smēlušies baltiešu padomus, kataloņi pēdējās nedēļās vairākās apdzīvotās vietās jau izmēģinājuši dzīvās ķēdes izveidi. Šodien Kataloņu ceļu uz neatkarību veidos 400 000 cilvēku, kurus uz nomaļākajiem nostūriem izvadās ar 1500 autobusiem, vēstīja AFP. Dzīvā ķēde savienos reģiona pilsētas, ciematus, vīsies caur pludmalēm un laukiem, aicinot kataloņus pievienoties cīņai par neatkarību.Kataloņi rokās sadosies pulksten 17:14 pēc vietējā laika, lai simboliski pieminētu 1714.gada 11.septembri, kad kataloņu armiju kaujā pie Barselonas pēc 14 mēnešu ilga ielenkuma sakāva Spānijas karaļa Filipa V karaspēks.Visu rakstu lasiet trešdienas laikrakstā Diena!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sji Parīzē tiksies ar Makronu un Leienu

Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins jaunnedēļ Parīzē tiksies ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Eiropas Komisijas (EK) prezidenti Urzulu fon der Leienu, pavēstīja Leienas preses sekretārs.

Netanjahu ir apņēmības pilns veikt operāciju Rafahā

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu otrdien paziņojis, ka plānotā ofensīva Rafahā, Gazas joslas dienvidos, notiks neatkarīgi no tā, vai tiks noslēgta vienošanās ar palestīniešu grupējumu Ham...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits