Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Instagram pastiprina cīņu pret dezinformāciju

Tiešsaistes mobilā fotogrāfiju un video koplietošanas un sociālā tīkla pakalpojuma uzņēmums Instagram pirmdien pastiprināja savu cīņu pret dezinformāciju, izveidojot alianses ar faktu pārbaudītājiem visā pasaulē, lai atmaskotu maldināšanu koplietotās fotogrāfijās vai video.

Sociālā tīkla uzņēmumam Facebook piederošais Instagram jau šī gada sākumā uzsāka īstenot faktu pārbaudīšanas programmu ASV.

"Šodien notikusī [šīs programmas] paplašināšana ir svarīgs solis mūsu centienos apkarot dezinformāciju Instagram," tiešsaistes paziņojumā pavēstīja Instagram vadība.

"Uz foto un video bāzēta dezinformācija ir aizvien lielāks izaicinājums mūsu nozarē, un mūsu komandas ir fokusējošās uz tā risināšanu."

Instagram sāka sadarboties ar trešās puses sabiedrotajiem ASV, lai palīdzētu identificēt, izskatīt un marķēt maldinošus paziņojumus.

Saturu, kas atzīts par nepatiesu, ignorē Instagram meklēšanas vai ieteikšanas rīki. Ja lietotāji to atrod, tas tiek parādīts ar brīdinājuma marķējumu.

"Kad trešās puses faktu pārbaudītājs atzīst saturu par nepatiesu vai daļēji nepatiesu, mēs samazinām tā izplatību," paziņoja Instagram.

"Šis saturs tiks marķēts, lai cilvēki varētu labāk izlemt, ko lasīt, kam uzticēties un ar ko dalīties."

Kad paziņojums tiek atzīts par maldinošu, programmatūra to sameklē visā Instagram platformā, lai atbilstoši marķētu.

"Mēs lietojam attēlu atbilstības tehnoloģiju, lai atrastu citus šī satura gadījumus un pievienotu marķējumu, palīdzot samazināt dezinformācijas izplatību," pavēstīja Instagram.

"Ja kaut kas ir atzīts par nepatiesu vai daļēji nepatiesu Facebook, tad no šodienas mēs automātiski marķēsim identisku saturu, ja tas būs ievietots Instagram (un otrādi)."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijā nogāzies bumbvedējs Tu-22M3

Krievijā Stavropoles novadā nogāzies Ukrainas spēku notriekts Krievijas tāla darbības rādiusa bumbvedējs Tu-22M3, piektdien pavēstīja Ukrainas un Krievijas amatpersonas.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits