Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Al Jazeera: NATO aviācija gatavojas attīrīt nemierniekiem ceļu uz Kadafi rezidenci

Ziemeļatlatlantijas alianses aviācija gatavojas dot triecienu pa Lībijas līdera Muamara Kadafi rezidenci, vēsta televīzijas kanāls Al Jazeera, kas atsaucas uz kādu avotu Lībijā. Pēc pēdējā vārdiem, trieciens tiks koncentrēts uz sienām, aiz kurām atrodas valdību ēku komplekss.

Šīs operācijas sagatavošanas dēļ Lībijas nemiernieki aicina vietējos iedzīvotājus netuvoties rezidencei. Tikmēr nav zināms, kur šobrīd atrodas pats M. Kadafi. Kā vēsta AFP, atsaucoties uz kādu ziņu avotu diplomātu aprindās, Lībijas līderis var tāpat kā iepriekš atrasties savā kompleksā.

Tajā pašā laikā The Guardian, atsaucoties uz Lībijas nemiernieku pārstāvjiem Londonā, vēsta, ka M. Kadafi, iespējams, pametis dzimteni un devies uz Alžīriju. Neviens no šiem paziņojumiem nav apstiprināms vai noliedzams.

Pirms tam presē arī parādījās baumas, ka Lībijas Džamahirijas līderis plāno doties uz Dienvidāfrikas republiku, jo Tripolē it kā ieradusies kāda lidmašīna no DĀR Pirmdien,  22. augustā, DĀR ārlietu ministrs Maite Nkoana-Mašabane gan paziņoja, ka lidmašīna pēc M. Kadafi nav sūtīta. Tāpat nav apstiprinājuma informācijai, ka pēc M. Kadafi ieradusies Venecuēlas līdera Ugo Čavesa sūtīta lidmašīna.

Jāpiebilst, ka laikraksts The Guardian norāda – NATO spēki snieguši nemierniekiem visu iespējamo atbalstu jau sākot ar 20. augustu, kad sākās uzbrukums Tripolei. Pēc tam NATO un Lielbritānijas pārstāvji gan paziņoja, ka pašā Tripolē nemiernieki darbosies patstāvīgi. Par iemeslu atteikumam atbalstīt nemierniekus tieši Tripolē NATO nosauca pilsētas blīvo apbūvi, kura traucē dot precīzus triecienus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits