Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 2. jūlijs
Lauma, Ilvars, Halina

ANO aicina rīkoties un novērst humāno krīzi Lībijā

ANO ģenerālsekretāra vietniece humānajos jautājumos Valērija Eimosa otrdien vērsās pie ANO Drošības padomes ar lūgumu pārtraukt karadarbību Lībijā, lai varētu risināt Ziemeļāfrikas valstī aizvien pieaugošo humāno krīzi.

Bruņotā konflikta un starptautisko sankciju dēļ pie Lībijas iedzīvotājiem nenonāk pārtika, tīrs dzeramais ūdens un medikamenti. «Visaptverošs dažādu lietu trūkums paralizē valsti, un tuvākajos mēnešos tas ietekmēs vairumu iedzīvotājus, jo īpaši nabadzīgākos,» sacīja V. Eimosa.

Viņa paziņoja, ka vissmagākā situācija esot Misrātā, kura ir vienīgā Lībijas rietumu pilsēta, kas atrodas dumpinieku kontrolē. Pilsētu jau divus mēnešus ir aplencis Lībijas vadoņa Muammara Kadāfi karaspēks, tādēļ ir apgrūtināta ANO palīdzības piegāde Misrātai.

Amatpersona informēja, ka līdz šim humānajām operācijām Lībijā ANO ir saņēmusi tikai pusi no pieprasītajiem 144 miljoniem dolāru (69 miljoni latu), lai gan patiesībā esot nepieciešama daudz lielāka summa, raksta BBC.

Viņa arī paziņoja, ka kopš marta, kad M. Kadāfi spēki uzsāka militāro triecienu pret dumpiniekiem, Lībiju ir atstājuši vairāk nekā 746 tūkstoši bēgļu, bet robežpunktos ar Ēģipti, Tunisiju un Nigēru esot iestrēguši vēl pieci tūkstoši. Aptuveni 58 tūkstoši cilvēku, kas bijuši spiesti pamest savas dzīvesvietas, atrodas Lībijas austrumos.

Nav zināms, cik bēgļu ir gājuši bojā, cenšoties kuģošanai nepiemērotās laivās pa Vidusjūru nokļūt Eiropā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits