Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

ANO Drošības padome ratificē Lībijas pamiera vienošanos

ANO Drošības padome otrdien ratificējusi pamiera vienošanos, kas 23.oktobrī noslēgta starp Lībijas karojošajām pusēm, un aicināja abas puses "pilnībā īstenot šo vienošanos", pavēstīja diplomāti.

Domājams, ka pēc šīs deklarācijas drīz tiks pieņemta attiecīga ANO rezolūcija, sacīja ziņu avoti diplomātu aprindās.

"Drošības padomes locekles apsveica pastāvīga pamiera vienošanos", kas Ženēvā tika parakstīta ANO aizgādībā, un aicināja "Lībijas [karojošās] puses ievērot savas saistības".

Drošības padome arī aicināja abas puses "izrādīt tādu pašu apņēmību politiska risinājuma sasniegšanā", kad tās tiksies, lai 9.novembrī Tunisijā tālāk apspriestu šo jautājumu, piebilsts deklarācijas tekstā.

Tajā arī minēta nepieciešamība valstīm un pusēm ievērot ieroču embargo, kas 2011.gadā tika noteikts Lībijai, un izbeigt jebkādu ārēju iejaukšanos valsts iekšējās lietās.

Lībijas karojošās puses pagājušo piektdien parakstīja pamiera vienošanos, kas uzreiz stājās spēkā, pēc piecu dienu ilgām sarunām Ženēvā. Šīs sarunas sekmēja ANO, kas nosauca šo vienošanos par "pagrieziena punktu" kara izpostītajai Lībijai.

Lībija pēc ilggadējā diktatora Muammara Kadafi gāšanas un noslepkavošanas 2011.gadā ieslīga haosā un pilsoņkarā. Valsts tika sašķelta starp diviem galvenajiem grupējumiem - ANO atzīto Nacionālās vienotības valdību Tripolē, kuru atbalsta Turcija un Katara, un militārā komandiera Halīfas Haftara spēkiem valsts austrumos, kurus atbalsta Apvienotie Arābu Emirāti, Ēģipte un Krievija.  

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits