Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Armēnijā policijas ēku ieņēmušais grupējums atbrīvojis ķīlniekus

Bruņoto opozicionāru grupa, kas divas nedēļas turēja ķīlniekus policijas ēkā Erevānā, atbrīvojusi savus pēdējos divus gūstekņus, svētdien paziņojusi Armēnijas Veselības ministrijas preses pārstāve."Divi mediķi, kuri bija pēdējie atlikušie ķīlnieki, vakar vakarā pameta aplenkto ēku," paziņoja ministrijas preses pārstāve.

Jau vēstīts, bruņotais grupējums, kas atbalsta ieslodzījumā esošo opozīcijas līderi Žirairu Sefiljanu, policijas ēku ieņēma 17.jūlijā, nogalinot vienu policistu un sagrābjot vairākus ķīlniekus. Viņi savā rīcībā ieguva arī ēkā esošos ieroču krājumus.Grupējums pieprasīja Sefiljana atbrīvošanu.Visi sagūstītie policisti tika atbrīvoti, taču par ķīlniekiem tika paturēti četri mediķi, kuri tika ielaisti sagrābtajā ēkā, lai sniegtu palīdzību ievainotajiem.Ēku aplenkuši Armēnijas drošības spēki, un pagaidām nekas neliecina, ka aplenkums tuvotos beigām, no Erevānas ziņoja aģentūras AFP žurnālists, piebilstot, ka ēkā dzirdami sprādzieni.Varasiestādes sestdien brīdināja grupējumu, ka ir tiesīgas izmantot pret to spēku, bet vēl nav iebrukušas ēkā.Ķīlnieku krīze ir izraisījusi plašus protestus Erevānā, kur policija piektdienas vakarā pielietoja spēku, lai izklīdinātu tūkstošiem demonstrantu.Tūkstošiem cilvēku izgāja ielās arī sestdien, bet šoreiz protesti beidzās bez vardarbības, lai gan viens protestētājs aizdedzināja sevi. Vīrietis tika nekavējoties nogādāts slimnīcā.Svētdien no snaipera raidītas lodes krita viens policists. Varasiestādes apgalvoja, ka snaiperis šāvis no aplenktās ēkas, bet grupējuma pārstāvis noliedza, ka kāds no viņiem būtu nogalinājis policistu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievijas triecienos Harkivai divi nogalinātie

Krievijas bruņoto spēku otrdien veiktajos triecienos Ukrainas austrumu pilsētai Harkivai nogalināti divi un ievainoti seši cilvēki, paziņoja Harkivas apgabala kara administrācijas vadītājs Olehs Siņe...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits