Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 2. jūnijs
Lība, Emma

Austrālijā miris patvēruma meklētājs, kas pašaizdedzinājās bēgļu nometnē

Slimnīcā Brisbenā, Austrālijā, miris 23 gadus vecais Omids - patvēruma meklētājs no Irānas, kurš trīs gadus uzturējās patvēruma meklētāju pagaidu aizturēšanas centrā Nauru Republikā, bet pirms divām dienām pašaizdedzinājās, vēsta CNN.Vīrietis ar smagiem apdegumiem vispirms nogādāts slimnīcā Nauru, kur viņam sniegta pirmā palīdzība, bet pēc tam ar pārlidojumu nogādāts Brisbenā, Austrālijā.

Omids aizdedzinājies ANO Bēgļu aģentūras pārstāvju klātbūtnē, tādējādi paužot protestu pret uzturēšanos patvēruma meklētāju aizturēšanas centrā. Internetā publiskots arī video, kurā redzams, kā Omids sevi aizdedzina.Kāds incidenta aculiecinieks medijiem pastāstījis, ka pirms aizdedzināšanās vīrietis teicis: "Mana rīcība parādīs, cik noguruši [no uzturēšanās bēgļu centrā] mēs esam. Es to vairs nespēju izturēt."Austrālijas imigrācijas lietu un robežapsardzes ministrs Pīters Datons atzinis, ka vēl vairāki centra iemītnieki ANO pārstāvju klātbūtnē centušies sevi satraumēt, lai pievērstu uzmanību, bet divas irāņu sievietes pazudušas. Tiek pieļauts, ka viņas noslīkušas, vēsta The Guardian.Vienlaikus ministrs arī uzsvēra: "Ja cilvēki domā, ka ar sevis vai savu ģimenes locekļu savainošanu ātrāk tiks pie patvēruma Austrālijā, es atgādinu - tā nenotiks."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ES pakļauj sankcijām Irānas aizsardzības ministru

Eiropas Savienība (ES) piektdien pakļāvusi sankcijām Irānas aizsardzības ministru Mohamadu Rezu Aštiani un Revolucionāro gvardi par Krievijas apgādāšanu ar raķetēm un lidrobotiem, kas tiek izmantot...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits