Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 16. jūnijs
Justīne, Juta

Beļģijas premjers noraida iekšlietu un tieslietu ministru demisiju

Pēc otrdien Briselē notikušajiem terora aktiem iekšlietu ministrs Jans Jambons un tieslietu ministrs Koens Hēns pauduši gatavību atkāpties no amata, taču premjers Šarls Mišels demisijas piedāvājumus noraidījis, ziņo aģentūra Reuters, atsaucoties uz beļģu medijiem.Beļģijas iekšlietu struktūru amatpersonas tiek kritizētas par nekompetenci, īpaši pēc tam, kad trešdien Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdogans paziņoja, ka viens no Briseles spridzinātājiem pērn aizturēts Turcijā un izdots Beļģijai, brīdinot, ka vīrietis ir saistīts ar terorismu.

Beļģija aizturēto vēlāk atbrīvojusi.Savukārt bijušais Latvijas policijas pretterorisma vienības Omega priekšnieks Juris Grabovskis trešdien intervijā Latvijas Televīzijai norādīja, ka beļģu kolēģus neņemas kritizēt - viņiem "rokas sasien" pašreizējā likumdošana. Grabovskis uzskata, ka teroristi faktiski pieteikuši karu Eiropai, un ar demokrātiskām metodēm pret labi organizētām, nelielām un izkaisītām teroristu grupiņām cīnīties nevar.

"Ar to likumdošanu, kas viņiem [Beļģijai] un arī mums ir, mēs nevaram stāties pretī pašnāvnieku ideoloģijai. Saprotiet, pašnāvnieku nevar atrunāt no nomiršanas, viņš jau ir nolēmis to izdarīt," uzsvēra Grabovskis un skaidroja - lai efektīvāk cīnītos pret teroristiem, jābūt jaunām normām, kas nosaka aizdomīgu personu aizturēšanu un izraidīšanu no valsts. "Ja cilvēks rada aizdomas, ka viņš ir saistīts ar teroristiem, nevar viņu nedēļām vai gadiem izsekot, lai konstatētu - ir vai nav [terorists]. Vieglāk viņu izraidīt, tas būs drošāk sabiedrībai," norādīja Grabovskis.

Sprādzienos Briseles lidostā un metro bojā gājis 31 cilvēks, bet vēl ap 300 ievainoti. Beļģijas veselības ministre informēja, ka 61 cilvēks ir kritiskā stāvoklī, tāpēc nav izslēgts, ka upuru skaits varētu pieaugt.

Par terora aktu atbildību uzņēmies grupējums Islāma valsts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits