Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Berluskoni ierosinājis jaunu nosaukumu savai partijai - Uz priekšu, pie meitenēm!

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni ceturtdien pajokojis, ka viņa vadītajai Brīvības tautas partijai derētu jauns nosaukums - "Uz priekšu, pie meitenēm!" ("Forza Gnocca!"), ceturtdien vēsta Itālijas mediji.

"Mēs mainīsim Brīvības tautas partijas nosaukumu, jo tauta vairs nelolo to savās sirdīs. Mēs izskatīsim jebkuru ierosinājumu. (..) Man teikts, ka vislielākie panākumi būtu "Uz priekšu, pie meitenēm!"," uzrunājot parlamentāriešus, paziņoja Berluskoni.

Šobrīd 75 gadus vecais premjers savu politiķa karjeru sāka ar partiju, kurai par nosaukumu kalpoja populārais futbola fanu sauklis "Uz priekšu, Itālija!" ("Forza Italia").

Berluskoni joki, no kuriem daudzi bijuši vulgāri un sievietēm neglaimojoši, spējuši sadusmot gan feministes, gan pretrasisma aktīvistus, gan katoļu baznīcu. Un arī viņa jaunākā asprātība, visticamāk, nepaliks neievērota, izraisot dalītas jūtas.

"Man jāsaka, ka Berluskoni kārtējā asprātība nebija slikta. "Uz priekšu, pie meitenēm!" lieliski raksturo viņa dzīves stilu un veidu, kā tiek kārtota politika," atzīmēja opozīcijā esošās partijas "Vērtību Itālija" deputāts Antonio Borgesi.

"Berluskoni vajadzētu pārtraukt nākt uz parlamentu, lai stāstītu smieklīgus jokus saviem deputātiem, kuri bēg prom. Viņa laiks ir pienācis. Viņam vajadzētu atkāpties Itālijas labā," paziņoja kāds cits premjera kritiķis no labēji noskaņotās Nākotnes un brīvības partijas.

Arī kardināls Andželo Bagnasko kritizēja neatbilstošo uzvedību, ko "grūti saskaņot ar oficiālo etiķeti".

Pat Berluskoni partijas deputāte Barbara Saltamartini premjera joku nodēvēja par nepiemērotu, gan aši piebilstot, ka partijā visi pazīst un novērtē Berluskoni ironiju.

Jau ziņots, ka Berluskoni ir iesaistīts trīs tiesas prāvās par kukuļdošanu, krāpšanos ar nodokļiem un seksuālām attiecībām ar tobrīd 17 gadus veco striptīza dejotāju Karimu el Mahrugu.

Prostitūtu pakalpojumu izmantošana Itālijā nav noziegums, taču maksāšana par seksu ar meiteni, kas jaunāka par 18 gadiem, ir likumpārkāpums.

Premjerministra popularitāte turpina strauji kristies, septembrī sasniedzot rekordzemu līmeni. Socioloģijas institūta "IPR Marketing" veiktā sabiedriskās domas aptauja liecināja, ka Berluskoni atbalsta vairs tikai 24%.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits