Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Berluskoni no sava kabineta pēdējā darba dienā līdzi paņem zobenu un vāzi

Itālijas demisionējošais premjerministrs Silvio Berluskoni savā pēdējā darba dienā šajā amatā trešdien premjera darba kabinetā sapakojis līdzņemšanai divas vērtīgās dāvanas - līku austrumnieku zobenu no Kazahstānas un Minu dinastijas vāzi no Ķīnas.

Laikraksts La Repubblica  vēsta, ka miljardieris Berluskono, kas Itālijā pie varas ir bijis desmit no pēdējiem 17 gadiem, šos divus priekšmetus no simtiem amata pilnvaru laikā saņemtajām dāvanām izvēlējies, jo tās viņam ir īpaši sentimentālas vērtības.

Kad diplomāti viņam vāzi pasniedza kā dāvanu, Berluskoni viņus šokēja, izliekoties, ka vāze viņam slīd no rokām ārā, bet tad pēkšņi iesaucoties: "Man patīk uz tās attēlotie ziedi, bet nākamreiz uzdāviniet ar bildītēm no kamasutras," - erotiskās mākslas, ar ko Ķīnai nav nekāda sakara.

Berluskoni līdzņemšanai sapakojis arī trīs ierāmētas fotogrāfijas, kurās viņa redzams kopā ar bijušo ASV prezidentu Džordžu Bušu, Romas katoļu pāvestu Benediktu XVI, kā arī nu jau svētlaimīgo kārtā iecelto mirušo pāvesti Jāni Pāvilu II, vēstīja La Repubblica, piebilstot, ka Berluskoni savā pēdējā darba dienā muzejiem atdevis arī no tiem aizlienētos vērtīgos mākslas darbus.

Berluskoni pērn izraisīja smieklus, kad pasūtīja mākslas restauratoriem, lai tie pieliek jaunu dzimumlocekli 2.gadsimta romiešu kara dieva Marsa statujai, ko viņš izīrēja no muzeja un izstādīja savā oficiālajā rezidencē Kidži pilī.

Itālijas premjerministra arhitekts atvairīja nosodījumu, sakot, ka dzimumlocekli var pielikt un noņemt.

Biroju kopā ar Berluskoni trešdien atstāj arī viņa privātais pavārs un virssulainis. "Viskutelīgākais sakārtošanas darbu - visu pēdu izdzēšanu no personālajiem datoriem, datu un dokumentu nokopēšanu uz desmitiem atmiņas karšu - biroja darbinieki paveica jau sestdienas naktī," vēstīja laikraksts.

75 gadus vecais Berluksoni iesniedza demisijas rakstu sestdien, un to Romas ielās svinēja tūkstošiem cilvēku. Trešdien Itālijas premjera amatu pārņems ekonomikas profesors un bijušais Eiropas Savienības komisārs Mario Monti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits