Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Berluskoni pamet slimnīcu un aicina uz mieru un dialogu

Itālijas premjerministrs Silvio Berluskoni ceturtdien pametis slimnīcu pēc svētdien pārciestā uzbrukuma, paužot cerību, ka incidents radīs jaunu dialoga ēru Itālijas politikā.

73 gadus vecais Berluskoni slimnīcu pameta melnā sedanā, pa aizmugures logu mājot žurnālistu pūļiem pie slimnīcas vārtiem. Viņam uz deguna bija neliels pārsējs un liela kompreses uz kreisā vaiga.

Īsi pēc tam Berluskoni izplatīja paziņojumu, aicinot uz mieru un dialogu, paužot cerību, ka uzbrukums Itālijas politiskajiem līderiem būs morāla mācība.

"Ja pēc notikušā būs labāka sapratne par mierīgākas un godīgākas valodas nepieciešamību Itālijas politikā, šīs sāpes nebūs bijušas veltas," paziņoja premjers.

Uzbrukums Berluskoni valstī radījis šķelšanos, sabiedrībā izkristalizējoties diviem pretējiem uzskatiem par notikušo, un ap incidentu virmo strīdīgi viedokļi gan parlamentā, gan internetā un ikdienas sarunās.

Trešdien politiskie pretinieki turpināja vārdu karu, apmainoties ar apvainojumiem par "naida gaisotnes" radīšanu, kas izraisīja plašu rezonansi ieguvušo incidentu.

Berluskoni pārstāvētā centriski labējā Tautas brīvības partija Romā izvietojusi plakātus ar uzrakstiem "Pārtrauksim naidu", bet opozīcijā esošo demokrātu paziņojumos pausta "solidaritāte Silvio Berluskoni pēc nejaukās agresijas".

Tajā pašā laikā Romā un Turīnā parādījušies uzbrucēju slavinoši grafiti.

Taču Berluskoni pavēstīja, ka slimnīcā pavadīto dienu laikā viņš jutis, ka Itālijas tauta viņu mīl.

"Man būs divas atmiņas par šīm dienām - dažu naids un daudzu, tik ļoti daudzu itāliešu mīlestība," teikts Berluskoni paziņojumā. "Itālijā neuzvarēs ne nomētāšana ar akmeņiem, ne visļaunākie vārdi. Šajās pēdējās dienas es esmu sajutis, ka pat daži politiskās opozīcijas līderi ir kļuvuši tuvāki."

Itālijas mediji ziņo, ka premjers tiks nogādāts savā villā netālajā Arkorā, kur divas nedēļas atlabs.

Pēc ārstu norādījumiem, Berluskoni atsaucis šonedēļ ieplānoto braucienu uz ANO klimata samitu Kopenhāgenā un Ziemassvētku vakarā paredzēto vizīti L'Akvilas pilsētā, kur aprīlī zemestrīcē gāja bojā teju 300 cilvēku.

Ārsti sākumā domāja, ka viņš pēc uzbrukuma slimnīcā pavadīs 24 līdz 36 stundas, taču hospitalizācijas laiks tika pagarināts sakarā ar nemitīgām sāpēm un ēšanas grūtībām. Trieciens pa seju Berluskoni izraisīja spēcīgas galvassāpes un atgriezās vecās kakla sāpes, taču naktī uz ceturtdienu stāvoklis uzlabojās un viņš tika izrakstīts.

Kā aģentūra LETA jau ziņoja, svētdien politiskas akcijas laikā Milānā 42 gadus vecais Masimo Tartalja svieda Berluskoni ar ģipša suvenīru - Milānas katedrāles modeli -, trāpot premjeram pa seju. Berluskoni ir lauzts deguns un izsisti divi zobi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

SKT izdod Šoigu un Gerasimova aresta orderus

Starptautiskā Krimināltiesa (SKT) izdevusi Krievijas ģenerālštāba priekšnieka Valērija Gerasimova un bijušā aizsardzības ministra Sergeja Šoigu aresta orderus, otrdien pavēstīja SKT.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits