Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Britu parlamenta vicespīkeram izvirzītas jaunas apsūdzības dzimumnoziegumos

Lielbritānijas parlamenta spīkera vietnieks Naidžels Evanss, kuram jau ir izvirzītas apsūdzības izvarošanā un seksuālā uzbrukumā, trešdien tika no jauna arestēts saistībā ar apsūdzībām par trim nepiedienīgu uzbrukumu gadījumiem.

55 gadus vecais Konservatīvās partijas politiķis pirmo reizi tika arestēts maijā, bet tad atbrīvots pret galvojumu. Trešdien atgriežoties policijas iecirknī, kas Evansam bija jādara, izpildot galvojuma nosacījumus, politiķim pateikts, ka viņam izvirzītas jaunas apsūdzības. Tajās figurē 20-30 gadus veci vīrieši.

Kad Evanss pirmo reizi tika arestēts maijā, notikums šokēja parlamentu, kur deputāts, kurš neslēpj to, ka ir gejs, ir populārs un labi ieredzēts visa politiskā spektra likumdevēju vidū.

Sākotnēji izvirzītās apsūdzības viņš noliedzis, sakot, ka tās ir "pilnīgi nepatiesas", turklāt tās izvirzījuši divi cilvēki, kurus viņš "uzskatīja par draugiem". "Ir skaidrs - mēs vēlamies, lai tas viss noslēdzas cik vien drīz iespējams, un es turpinu palīdzēt šajā izmeklēšanas procesā pilnā apmērā un atklāti," Evanss trešdien sacīja pie Prestonas policijas iecirkņa Lankašīrā. "Es turpinu noliegt visas apsūdzības," viņš sacīja, piebilstot, ka ir "ārkārtīgi pateicīgs" par visu to atbalstu, ko viņš ir saņēmis no ģimenes, draugiem un sava vēlēšanu apgabala iedzīvotājiem. Evanss tika atbrīvots pret galvojumu līdz 10.septembrim, kamēr tiek turpināta izmeklēšana.

Epizodes, kurās Evanss sākotnēji tika apsūdzēts, notikušas 2009.gada jūlijā un 2013.gada martā Pendltonā - parlamentārieša vēlēšanu apgabalā, kur viņš arī dzīvo.

Evanss 2010.gadā atklāja sabiedrībai savu homoseksuālo orientāciju, pavēstot, ka viņš ir "noguris no dzīves melos". Kopš aresta maijā Evanss neveic vicespīkera pienākumus, bet turpina darboties kā ierindas deputāts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits