Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Costa Concordia avārijas izmeklēšana atklāj apkalpes noslieci uz narkotikām un alkoholu

Pie Itālijas krastiem avarējušā kruīza kuģa Costa Concordia lietas izmeklēšanā nopludināts dokuments liecina, ka kuģa virsnieki bieži lietojuši narkotikas un alkoholu, ceturtdien vēsta laikraksts La Stampa.

Laikraksts atsaucas uz kādu dokumentu, kurā fiksētas izmeklēšanas laikā iegūtās liecības. Diemžēl neatkarīgs apstiprinājums dokumentam nav gūts. "Virsnieki un apkalpe ļoti bieži bija piedzērušies," liecinājusi kāda bijusī Costa Concordia darbiniece, kura 2010.gadā divus mēnešus strādājusi uz kuģa, bet pēc tam no darba aizgājusi. "Mēs ballītēs bieži sev jautājām: "Kurš glābtu kuģi, ja rastos ārkārtas situācija?"" viņa norādījusi.

La Stampa ziņo, ka sieviete tikusi pakļauta arī seksuālai vardarbībai, ko pret viņu vērsis kāds apkalpes loceklis, kurš atradies narkotiku reibumā.

Medijos nopludinātajā dokumentā ietverta arī liecība, ko sniegusi kāda medmāsa, kura 2010.gadā pašreizējā Costa Concordia kapteiņa Frančesko Sketīno vadībā strādājusi uz kuģa Costa Atlantica. Medmāsa apgalvo, ka uz kuģa klāja redzējusi "korupciju, narkotikas un prostitūciju". "Es savām acīm redzēju, kā [kuģa] virsnieki lieto kokaīnu," liecinājusi medmāsa.

Tikmēr kuģu operators Costa Crociere paziņojis, ka viņu attieksme pret narkotiku lietošanu uz kuģa klāja ir kategoriska, un viņi regulāri veic pārbaudes. Operators arī aizstāvējis savas drošības apmācību metodes un uzslavējis apkalpes locekļu drosmi Costa Concordia traģēdijas laikā.

Jau ziņots, ka 13.janvāra vakarā pie Džiljo salas Toskānā Vidusjūras kruīza kuģis Costa Concordia uzskrēja zemūdens klintij. Avārijas brīdī uz kuģa atradās vairāk nekā 4200 cilvēki, no kuriem katastrofā gāja bojā 32.

Kuģa kapteinis Sketīno tiek apsūdzēts par bīstamu kuģa vadīšanu, kuģa pamešanu pirms pasažieru izglābšanas un nogalināšanu aiz neuzmanības, bet viņam draud arī citas apsūdzības. Izmeklēšana uzsākt arī pret astoņām citām personām, tostarp trim Costa Crociere vadības pārstāvjiem.

Pārbaudes, kas Sketīno tika veiktas pēc kuģa avārijas, liecina, ka kapteinis nav atradies narkotiku ietekmē, tomēr viņa matos tika atrastas kokaīna paliekas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Zelenskis: Krievija nav gatava taisnīgam mieram

Krievija un tās vadība šodien nav gatava taisnīgam mieram, un to apstiprina diktatora Vladimira Putina šīs nedēļas paziņojums, kurā viņš pieprasa Ukrainas teritorijas, svētdien sacīja Ukrainas prezi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits